Afbeelding

Zijn fietspad

wo 23 juni 2021 Politie aan het woord

Een zonnige zondagochtend. Het is rond 10.30 uur als er in het mooie bosgebied tussen Hardenberg en Ommen een aanrijding plaats vind tussen een motorrijder en een auto.

Als we ter plaatse zijn zien we de motorrijder midden op de rijbaan liggen. Het overige verkeer is netjes gestopt. Collega’s bekommeren zich om het slachtoffer in afwachting van de ambulance die kort daarop arriveert. Het letsel van de motorrijder lijkt gelukkig mee te vallen. We zetten aan beide zijden de smalle weg af met pionnen. Onze dienstauto’s en de ambulance staan schuin geparkeerd met blauwe en oranje zwaailichten aan. Je zou zeggen; je kunt zien dat er iets aan de hand is.

Het is druk op deze ochtend met motorrijders, atb-er, fietsers, wandelaars, automobilisten. Maar iedereen, niemand uitgezonderd, wacht keurig en heeft begrip voor de situatie. Een fietser drinkt even snel een slok uit zijn bidon, een motorrijder zet zijn warme helm af.

We leiden het verkeer om via het naastgelegen fietspad. Iedereen geeft elkaar prima de ruimte om te passeren. Duimpjes gaan omhoog. De dag is ook te mooi om je druk te maken, zou je zeggen. En dan opeens is hij daar. De man op de racefiets. In zijn gesponsorde pak. Van afstand hoor ik hem al luid roepen. Schreeuwen zeg maar. Ik zie dat hij wilde arm gebaren maakt, alsof hij duidelijk wil maken dat ik en het verkeer dat wij over het fietspad begeleiden, aan de kant moeten. We horen hem krachttermen roepen, zo luid dat mijn collega’s, het ambupersoneel en andere omstanders omkijken naar de man op de snelle fiets. Ik zie dat hij zich langs een tegemoetkomende auto wurmt en al tierend doorfietst.

Het schiet door mijn hoofd…Blokkeerden we nu echt ZIJN fietspad ?

Beste wielrenner….mocht u thuis op uw hartslagmeter een enorme onverklaarbare piek hebben, dan komt dit vast door uw eigen gedrag. Alle overige weggebruikers gedroegen zich netjes en samenwerkend. Alleen u niet. Een stilstaande wielrenner kijkt me aan en zucht; “zo krijgen de wielrenners een slechte naam…”

Jan Anne Brink

Operationeel Expert GGP - wijk

Afbeelding
Gospelpaasdienst Hardenberg 15 uur geleden
Afbeelding
Drie voertuigen botsen op Hardenbergerweg bij Bergentheim Hardenberg 15 uur geleden
Afbeelding
Zoek het ei, paasstaakslepen en Sail Kampen Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Veenmuseum open haart deuren Twenterand 17 uur geleden
Afbeelding
De Koppel bij Hardenberg Buiten Hardenberg 17 uur geleden