Afbeelding
Gert Stegeman

Primeur in Hardenberg met renovatie brug met composiet

di 15 juni 2021 Hardenberg

De renovatie van de brug aan de Toeslagweg in Loozen is begonnen. De gemeente Hardenberg renoveert de brug aan de Toeslagweg in Loozen volgens de unieke SUREbridge-methode. Op de brug wordt een composietlaag aangebracht op de bestaande constructie.

De gemeente Hardenberg is de eerste plek waar dit innovatieve product wordt toegepast. “De gemeente Hardenberg staat open voor innovatieve toepassingen. Daarom hebben we ook gekozen om deze pilot te starten”, aldus wethouder Nico Lansink Rotgerink.

“Door deze innovatieve methode, is de brug letterlijk en figuurlijk een brug naar de toekomst. Daarnaast is het ook nog eens een duurzame oplossing, omdat we de bestaande constructie kunnen blijven gebruiken. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat. De brug in Hardenberg zou zo maar eens de eerste van veel bruggen kunnen zijn die op deze manier weer toekomstbestendig worden gemaakt.”

Besparingen in materiaal, geld en tijd

De brug over de Radewijkerbeek aan de Toeslagweg zou normaal gesproken worden gesloopt en vervangen. Door het unieke concept van SUREbridge kan de bestaande constructie echter behouden blijven. Dit levert een kostenbesparing op van ongeveer vijftig procent ten opzichte van een normale renovatie.

Het composiet versterkt de brug. Zodat deze ook geschikt is voor het toegenomen verkeer, en het zwaarder geworden landbouwverkeer. De werkzaamheden duren ongeveer acht weken. Terwijl dat normaal zeker het dubbele is. Daarmee is de overlast voor de omgeving beperkt. De bouwteampartners verwachten dat de brug na oplevering veel zal worden bezocht door geïnteresseerde partijen.

Voor het pilotproject is de gemeente Hardenberg een samenwerking aangegaan met Van Heteren, FiberCore Europe, Nepocon en Strukton.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mode en accessoires: welke 90s-trends zien we nog steeds terug? Partnerbijdrage 41 minuten geleden
Afbeelding
College bezoekt Buitengebied Gramsbergen Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Taalschool Hardenberg is verhuisd Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
Ontdekkingstochten in het stadshart van Hardenberg, in het IP Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Gemeente nieuws week 17 Hardenberg 3 uur geleden