Afbeelding
De Toren

De portofoon

wo 27 januari 2021 Politie aan het woord

Eén van de belangrijkste middelen die wij als politie bij ons hebben is de portofoon. De portofoon is een belangrijk communicatiemiddel. Veel burgers noemen het ook wel de ‘walkie tolkie’ van de politie.  Agenten noem het ook wel de ‘levenslijn’.  In gevallen van nood is de portofoon het middel om hulp in te schakelen.


Hoe komt een melding die door een burger wordt gedaan nu eigenlijk bij de juiste agenten terecht? Dit gaat via de portofoon. Maar wat is nu eigenlijk zo’n portofoon en wat kun je daar nu eigenlijk mee doen?

Via de portofoon staan wij in verbinding met de meldkamer en met de collega’s onderling. Iedere agent heeft zijn eigen portofoon. Zodra de dienst begint dan zetten we de portofoon aan en loggen we de portofoon in, zodat de portofoon ook zichtbaar is voor de collega’s van de meldkamer.  Via de portofoon kunnen wij praten met de collega’s onderling en met de collega’s van de meldkamer. Meldingen worden via de portofoon aan de collega’s op straat uitgegeven. De collega’s kunnen op hun beurt weer precies aangeven wat er tijdens een melding gebeurt. Op die manier kunnen alle andere collega’s in het gebied ook horen wat de collega’s doen en of zij ergens hulp bij nodig hebben. In gevallen van nood is de portofoon een levenslijn voor de collega’s. Zij kunnen met één druk op de knop aangeven dat zij zich bevinden in een noodsituatie. Vervolgens kunnen zij doorgeven wat er aan de hand is. In alle portofoons is GPS aanwezig. Zo kunnen de collega’s van de meldkamer zien waar de collega in nood zich op dat moment bevindt. Op die manier kunnen zij snel extra hulp inschakelen. Daarom wordt de portofoon ook wel de ‘levenslijn’ genoemd.  Voor agenten is de portofoon dus veel meer dan een simpele ‘walkie tolkie’!

Afbeelding
Gospelpaasdienst Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Drie voertuigen botsen op Hardenbergerweg bij Bergentheim Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Zoek het ei, paasstaakslepen en Sail Kampen Hardenberg 11 uur geleden
Afbeelding
Veenmuseum open haart deuren Twenterand 12 uur geleden
Afbeelding
De Koppel bij Hardenberg Buiten Hardenberg 12 uur geleden