Afbeelding
De Toren

Nu 2.5 maand verder!

wo 17 maart 2021 Politie aan het woord


Als wijkagent werk ik veel samen met het sociaal wijkteam van de gemeente Hardenberg, genaamd “Samen Doen”. Via deze weg wil ik dan ook graag het sociaal wijkteam van de gemeente Hardenberg nader belichten aangezien ik graag aan de voorkant van de problemen wil komen.


In januari 2021 ben ik begonnen als wijkagent van het Buitengebied van de gemeente Hardenberg met als dorpskernen Mariënberg, Sibculo, Kloosterhaar, Bruchterveld, Bergentheim e.o. en ik moet u zeggen dat het me enorm veel energie geeft!

Lukt het u bijvoorbeeld niet om zelf een oplossing te vinden, of speelt er meer in uw situatie of heeft u signalen dat het in een huishouden niet goed gaat? Dan kunt u daarvoor ook terecht bij het Samen Doen team van de gemeente Hardenberg. Samen Doen is het sociale wijkteam in de gemeente Hardenberg. Samen Doen helpt u met uw vragen over bijvoorbeeld zorg, welzijn, geldzaken en werk.

Als wijkagent merk ik dat vooral in het buitengebied het gevoel van zelfstandigheid enorm is! Uiteraard is dit een perfect gegeven maar het probleem kan zich daardoor ook TE lang in stand houden. Hierbij merk ik dat wij als politie maar ook het Samen Doen team vaak in beeld komen wanneer het escaleert en dan praat je al snel over zeer complexe situaties waarin er een hoge mate van zorg nodig is. In veel van deze gevallen wordt de politie ter plaatse gevraagd maar bij het doorvragen ter plaatse blijkt al snel dat het niet zozeer gaat om het conflict wat er op dat moment speelt. Het conflict komt dan vaak door onderliggende problemen op bijvoorbeeld  zorg, welzijn, geldzaken en/of  werk.

Als wijkagent wil ik u dan ook graag via deze weg stimuleren om bij problemen of zorgelijke signalen eerder aan de spreekwoordelijke “bel” te trekken. Het kan u of uw naasten immers alleen maar helpen.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de gemeente Hardenberg onder nummer 14-0523. 

Heeft u andere vragen over bijvoorbeeld de veiligheid in uw wijk? Vul dan het contactformulier in op www.politie.nlof bel 0900-8844.  Als politie werken wij wijkgericht en dit betekent dat naast de wijkagenten ook de overige collega’s goed op de hoogte zijn van wat er in uw wijk speelt. Het kan dus  zo zijn dat u, wanneer de wijkagent even niet beschikbaar is, één van de overige collega’s zult spreken!

Afbeelding
Auto raakt te water aan de Hoofdvaart in Dedemsvaart Hardenberg 15 minuten geleden
Afbeelding
Bijzondere Vrijheidscolleges voor basisscholen uit Ommen Ommen 5 uur geleden
Afbeelding
'Doorgaande Lijnen' bij HardenbergArt Hardenberg 9 uur geleden
Afbeelding
Workshop 'fietsknooppunt app' Hardenberg 10 uur geleden
Afbeelding
Sjoelers in actie Hardenberg 10 uur geleden