Roelof Bril uit Oud-Lutten brengt zijn levensverhaal uit in eigen beheer.
Roelof Bril uit Oud-Lutten brengt zijn levensverhaal uit in eigen beheer. G. Brokelman

87-jarige schrijver Roelof Bril uit Oud-Lutten brengt zijn levensverhaal uit in eigen beheer

wo 19 mei 2021 Hardenberg

Tijdens de Tweede Wereldoorlog is in Oud-Lutten een joodse onderduiker overleden en deze moest in het geheim worden begraven. Maar hoe doe je dat, ongezien, zonder dat de Duitse bezetter dit ziet?

Roelof Bril (21 mei 1934) vertelt het verhaal van de landbouw in het algemeen, vanaf het eind van de 19e eeuw en het daaruit voortvloeiende loonbedrijf Bril in het bijzonder. Een bedrijf dat via ervaring en kennis zelfs wereldoctrooi in bezit heeft.
Vanuit overlevering, maar ook uit eigen ervaring weet Roelof Bril op een verhalende manier met kennis van zaken, ruim 100 jaar historie samen te brengen in dit 446 pagina’s tellend hardcover boek, BRIL en de LANDBOUW 1800-1900-2000. Een rijke historie, van ruim voor de Tweede Wereldoorlog en tijdens de oorlog, tot en met de wederopbouw. Van handwerk naar paardenkracht, tot machinaal werk. Het verhaal wordt ondersteund met bijna 200 afbeeldingen, grotendeels in kleur, en is een kleine encyclopedie voor mensen die graag willen weten hoe het er 100 jaar gelden in en rondom Lutten, Oud-Lutten, Slagharen, Schuinesloot, De Krim, Dedemsvaart en Hardenberg eruit zag. Kortom, de Landbouw in het oosten van Nederland.

Vroeger had men één paard om het land te verbouwen, de grootste tractoren hebben tegenwoordig 500 paardenkrachten! Wat voor landbouwwerktuigen gebruikte men dan achter één paard?

Naast persoonlijke verhalen vindt u veel informatie over voertuigen, werktuigen en gereedschap die door de twee eeuwwisselingen heen werden gebruikt. Veelal verduidelijkt met afbeeldingen uit de schaarse fotoalbums van destijds.

Lees het verhaal van Roelof Bril en laat u meeslepen in de wereld van de tractoren, landbouwwerktuigen, auto’s en gereedschappen die vanaf de 19e eeuw werden gebruikt. Een verhaal waarin u meegenomen wordt, terug naar het verleden, waarin belangrijke en aangrijpende gebeurtenissen in deze omgeving worden beschreven. Een omgeving waarin het dagelijks leven van toen aan u wordt getoond. In een wereld waarin we ons nog steeds begeven, met dezelfde menselijke zorgen en conflicten als toen, maar dan onder geheel andere omstandigheden.

Roelof Bril brengt het boek vanaf 21 mei in eigen beheer uit.

Heeft u vragen naar aanleiding van het verhaal of wilt u een bijeenkomst organiseren om het verhaal van de auteur uit eigen mond te horen vertellen dan kunt u een afspraak maken met de auteur via: 0524-571485. Bij geen gehoor: 06 - 38969198.

Meer informatie over de verkoop via: roelofbril23@gmail.com

Afbeelding
Wereld Tai Chi dag 2023
Tai Chi op het Kalkoventerrein in Dedemsvaart Nieuws Ingezonden 9 uur geleden
juf Anita toegezongen door de kinderen van De Spreng-El
40-jarig jubileum juf anita Nieuws Ingezonden 10 uur geleden
Afbeelding
Beerze Bulten viert 75-jarig bestaan met blik op de toekomst Hardenberg 12 uur geleden
Afbeelding
Concert in het Landgoedcentrum Vilsteren Hardenberg 14 uur geleden
Afbeelding
'SIEN-dienst' in Höftekerk Ommen 14 uur geleden