Afbeelding

In de krant

wo 5 mei 2021 even sToren

Zal je net zien. Heb ik een keer de column op tijd af: moet ik hem herschrijven. Ik wilde een actie starten om onze ‘even sToren’ weer zichtbaar te krijgen in de Toren. Maar na de column van Henk en veel reacties van trouwe lezers komen onze foto en logo binnenkort weer terug. Fijn! De papieren versie doet er dus toe.

Wat vond ik het als kind geweldig om in de Toren te staan. Het lukte me twee keer en die keren zijn in een plakboek terecht gekomen. Je zou denken dat de kinderen tegenwoordig liever viral gaan op social media dan in de krant komen. Maar dat blijkt toch anders te liggen. Hier kwam ik vorige week achter. We hadden namelijk een zoektocht in onze buurt. Een moederree was aangereden en ze was net daarvoor gezien met twee reekalfjes. Mijn oudste zoon wilde wel even zoeken naar de kleintjes. Hij is degene met oog voor detail en had er al snel eentje gevonden. De dierenambulance mocht hem niet meenemen omdat reeën beschermd zijn en dus belden we de boswachter. Die kwam en nadat hij de dode moeder in zijn auto had gelegd werd het kleintje in zijn jas gewikkeld en meegenomen naar de opvang in Albergen. De andere was spoorloos.

Mijn jongste en een neefje waren nieuwsgierig en verruilden de Playstation voor de buitenlucht. Net nadat de boswachter weg was vonden zij het tweede kalfje: bijna onzichtbaar verborgen in de struiken. Ook deze werd later meegenomen. Ze waren gered! Anders hadden ze waarschijnlijk één nacht kunnen overleven. Het voelde als een heldendaad. De oudste was al eens in de krant gekomen met een foto van een reiger met een gebroken poot die hij had gered. Nu hoopte de jongste dat hij deze keer in de krant zou komen. Maar ja, geen verslaggever in de buurt. Gelukkig dat ik er dan over kan schrijven. Komt het toch in de krant. Of ik dan ook even zijn insta naam wil vermelden voor extra volgers. Daar begin ik niet aan. Het is hem namelijk gelukt: hij staat ook in de krant!

Karin van Dijk

Afbeelding
Gospelpaasdienst Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Drie voertuigen botsen op Hardenbergerweg bij Bergentheim Hardenberg 16 uur geleden
Afbeelding
Zoek het ei, paasstaakslepen en Sail Kampen Hardenberg 17 uur geleden
Afbeelding
Veenmuseum open haart deuren Twenterand 18 uur geleden
Afbeelding
De Koppel bij Hardenberg Buiten Hardenberg 18 uur geleden