rudi bults
rudi bults De Toren

Het komt allemaal goed

vr 23 april 2021 even sToren

Vandaag sprak ik een huisarts die, vijftig jaar oud, eindelijk de gitaar van zijn dromen kwam kopen. Dik verdiend, vond ik. Van lieverlee kwam het gesprek op zijn werk en dat hij afgelopen week geholpen had met de vaccinaties tegen corona.

Hij vertelde ronduit verbaasd en bezorgd te zijn dat maar een derde van de afspraken was komen opdagen. Want een simpele rekensom leert toch dat het risico om getroffen te worden door de bliksem bijna even groot is als getroffen te worden door de bijwerkingen van het Vaccin? En wanneer je dat afzet tegen de kans op het krijgen van corona, die griezelig hoog is, is de keuze om te gaan toch vanzelfsprekend?

Dat de Gezondheidsraad zo ongeveer het meest stomme advies over AstraZeneca heeft gegeven die ze maar konden bedenken, en Hugo de Jonge dit onbegrijpelijke advies klakkeloos overnam, daar waren we het hartgrondig over eens. Maar ook dat veel mensen de overheid en de farmaceutische industrie gewoon niet vertrouwen. Geheimhouding van afspraken en bijwerkingen waar je pas maanden later over hoort, dragen nu eenmaal niet bij aan het vertrouwen. Dat die bijwerkingen minimaal zijn, en dat je door niet te gaan in je eigen voet schiet, is dan schijnbaar van ondergeschikt belang. Gevoed door dit wantrouwen, aangevuld met mediagekte over het onderwerp, totaal bizarre complottheorieën en politici die hun populistische agenda helemaal afgestemd hebben op het bevestigen van dit wantrouwen. Tja, dan krijg je dit effect. Troost je, in de landen om ons heen is het niet anders.

Maar, gelukkig zijn er ook wijze woorden te vinden die me geruststellen. Het komt op termijn namelijk allemaal goed. Jammer genoeg blijven mede hierdoor wel de terrassen langer dicht, zijn festivals verboden, en kun je onze en andere winkels alleen op afspraak bezoeken.

Rudi Bults

Afbeelding
Remastered presenteert nieuwe drummer Hardenberg 1 uur geleden
Afbeelding
Dialectmaand wordt afgesloten met boekpresentatie Hardenberg 2 uur geleden
Afbeelding
B&W stemmen voor aantal nieuwe stembureaus Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
Gemeente zegt nee tegen tv-documentaire Hardenberg 3 uur geleden
Afbeelding
FNV 'bespreekt' financieel misbruik van ouderen Hardenberg 4 uur geleden