K.V. Juventa Hardenberg

Juventa verliest van NRC’22

ma 11 maart 2024

Juventa mocht haar laatste thuiswedstrijd kampioen NRC’22 ontvangen.

De ploeg van Gert Schorn kent een zaalseizoen met wisselvallige fases tijdens de wedstrijden en deze ontmoeting werd het een return met verschillende gezichten. Laurie Wilps mocht in de basis startten en speelde een prima wedstrijd. De geel-zwarten begonnen goed en lieten in de beginfase tot een stand van 6-6 zien dat ze terecht meedraaien in de top van de eerste klasse. Wilco Hennink, Joost van der Noordaa en Jet Nabermann zorgden voor de scores van Juventa.

Waar NRC’22 doorging met sterk spel door te korfballen als collectief was het de thuisploeg die teveel voor individuele kansen korfbalde en werd er mede hierdoor slordig en gehaast gespeeld in de aanval. De scherpte was halverwege de eerste helft weg en dat zorgde ervoor dat Juventa via een 8-10 tussenstand naar een ruime 8-16 achterstand aankeek tijdens de rustpauze.

In de pauze werden de verbeterpunten en goede punten die er zeker ook waren benoemd door trainer/coach Gert Schorn. Leroy Otten werd ingebracht als wisselspeler en er werden afspraken gemaakt hoe het strijdplan er voor de thuisploeg uit zou moeten zien. Juventa speelde ondanks de grote achterstand een sterke tweede helft en door als team slimmer te korfballen en elkaar beter in de kracht te zetten werd het weer een wedstrijd waar ook het publiek van kon genieten. De aanvallen werden minder statisch en mede hierdoor konden de dames van Juventa mee scoren. Het waren Laurie Wilps, Jet Nabermann en Noa Schuurman die door drie scores op rij een tussenstand van 15-19 op het scorebord konden noteren. Natuurlijk liet NRC’22 zien dat ze de terechte kampioen zijn in deze klasse en lieten zich niet van de wijs brengen door de inzet van de geel-zwarten.

Het bleef een sportieve wedstrijd, waarin mooie aanvallen van beide teams te zien waren en door doelpunten van Leroy Otten en Hielke Tigelaar werd de eindstand uiteindelijk 18-24.

Een nederlaag die gezien de ruststand niet verwonderlijk was, maar Juventa heeft zich de tweede helft goed gerevancheerd en dit biedt aanknopingspunten voor de laatste wedstrijd van deze zaalcompetitie. Juventa mag zaterdag 16 maart op bezoek bij Apeldoorn en speelt om 18.30 uur.

Ook Juventa A1 speelt zaterdag 16 maart in sporthal Zuiderpark in Apeldoorn en mag zich bij winst kampioen van de eerste klasse noemen. De kampioenswedstrijd begint om 14.30 uur.

Het tweede team van Juventa kon door het behaalde kampioenschap zonder druk korfballen, maar ook deze wedstrijd werd door de ambitieuze trainer/coach Kevin Wanschers gezien als 'normale' wedstrijd en de spelers wisten wat hun te doen stond. Het publiek werd getrakteerd op een doelpuntrijke wedstrijd en uiteindelijk werd er afgefloten met een 25-8 eindstand op het scorebord. Zaterdag 16 maart speelt het tweede team uit tegen Exakwa 3 om 15.40 uur in sporthal De Koploper in Lelystad.