Afbeelding

Podiumplaatsen voor turnsters SGVenL

ma 11 maart 2024 Hardenberg

Zaterdag 9 maart werden de eerste RWS C wedstrijd georganiseerd in Tweede Exloërmond. Zestien turnsters van SGVenL uit Lutten deden aan deze wedstrijd mee. Ze deden in verschillende nivo’s mee. In de middenbouw deden drie teams mee in nivo 6, 7 en 8.

Voor de bovenbouw was het een teamwedstrijd jeugd supplement H en jeugd/junior supplement G, maar zij konden ook individuele prijzen behalen.

In de eerste wedstrijd turnden de meisjes nivo 8, 6, jeugd suppl H en jeugd/junior suppl G hun wedstrijd. Voor een aantal meisjes was het hun eerste wedstrijd dus dat is altijd even spannend. Maar na het eerste toestel ging het al een stuk beter. De meisjes turnden hun oefeningen zo goed mogelijk, maar soms ging het toch iets minder goed dan ze zelf hadden gehoopt. Ondanks dat hadden ze er toch wel plezier in. Tijdens de prijsuitreiking was het verrassend hoe vaak er een team op het podium mocht plaatsnemen.

Team nivo 6 en suppl G kregen de gouden medaille omgehangen. Ook waren er nog individuele medailles: Emmaly eerste plaats, Florissa tweede plaats en Mara derde plaats.

Tijdens de tweede wedstrijd was het de beurt aan team middenbouw nivo 7.

Ook in dit team was het voor een aantal meisjes hun eerste wedstrijd, spannend maar ze vonden het ook erg leuk. Het was leuk om te zien hoe ze elkaar aanmoedigden als iemand iets moeilijk vond en hoe trots ze op elkaar waren als ze hun oefening hadden geturnd. Helaas kon dit team niet de eerste prijs in ontvangst nemen, omdat we niet genoeg juryleden konden leveren deden ze buiten mededinging mee.

Ondanks dat was het weer een super geslaagde dag voor SGVenL.