Afbeelding

Bruchterveld en SC Lutten houden elkaar in evenwicht

ma 11 maart 2024 Hardenberg

Twee formidabel genomen vrije schoppen bepalen de eindstand op 1-1 op deze zonovergoten zaterdag 9 maart te gast op het vriendelijk uitstralende sportpark De Noppenweide te Bruchterveld. Een remise konden velen wel mee leven, maar het had ook zo anders kunnen zijn.

Van het begin af liet het elftal van trainer vd Lustgraaf zien dat er gewerkt moest worden om de koppositie te behouden. Dit resulteerde ook in goede kansen, vooral linksbuiten Rutger vd Graaf kwam nogal eens in de positie om vrijelijk een voorzet af te leveren. Er kan zelfs gezegd worden dat de formatie uit Lutten na het eerste kwartier op een riante voorsprong had kunnen staan. Bij een mislukte voorzet kon de bal zomaar tussen keep en paal doorschieten, maar nog net kon de goalie met zijn hand de bal naast de paal drukken. Een voorzet van Thorben Scholten kwam perfect op het hoofd van Frank Altena terecht voor een niet te missen kans, maar weer stond daar de doelverdediger in de weg.

Daarna nog weer een situatie waarbij de bal tergend net voor het doel van Bruchterveld langs rolde. Een windvlaag had zelfs tot scoren kunnen komen. Daarna zakte de aanvalsdrift van SC Lutten wat in en kon Bruchterveld zich onder de druk uit voetballen. Echte kansen leverde dat nog niet op totdat de op leeftijd zijnde scheidsrechter de gastheren een penalty toewees. Ter plaatse gekomen veranderde hij zijn besluit in een vrije bal net buiten de zestien.

Je vraagt je af in zo’n situatie. Waar is de jeugd? Die wel commentaar heeft, maar deze mensen moeten ontlasten van hun taak en lekker laten wandelvoetballen met hun leeftijdsgenoten, zoals vandaag ook te zien was op een aanpalend veld. De beslissing van de scheids was een verademing voor Lutten, echter veranderde er niet veel want de bal verdween alsnog als een granaat in de linker bovenhoek, 1-0.

Direct daarna had Rutger v/d Graaf alleen voor de keeper de kans om de stand weer gelijk te trekken. Echter stond hun keep waar hij voor staat en kon met een uiterste poging de bal naast het doel drukken.

De tweede helft kabbelde voort en om het leven in de wedstrijd te houden werden alle vier wisselspelers binnen de lijnen gebracht en er kwamen ook wel weer kansen, waarbij de doellat ook nog spelbreker was. Het duurde echter tot de 70ste minuut voordat het net ook in beweging kwam. Een vrije schop werd vanaf zo’n 25 meter snoeihard door Ronald Kosse, gebruik makend van de tegenwind, ook weer in de linkerbovenhoek binnengeschoten. Zo kon Sc Lutten toch weer een punt meenemen naar de Kei en zolang directe tegenstanders ook punten morsen, blijft een kampioenschap tot de mogelijkheden.