Afbeelding

Twee tankstations willen naar Varsenerdijk

wo 6 maart 2024 Ommen

Het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Ommen heeft in principe ingestemd met het verplaatsen van het tankstation aan de Stationsweg 24 en/of Den Oordt 3 naar de Varsenerdijk/340, maar onder bepaalde voorwaarden. Het doel is om een nieuw tankstation te realiseren nabij de carpoolplaats, terwijl de huidige locaties van de tankstations herontwikkelt kunnen worden voor andere doeleinden zoals woningbouw.

Beide tankstations hebben individueel voorstellen ingediend bij het college. Hoewel beide huidige locaties historisch gegroeid zijn, wordt het als positief voor de leefomgeving gezien als ze worden verplaatst. De Provincie is terughoudend geworden in het toestaan van tankstations in groene omgevingen en wil dat nieuwe locaties aansluiten bij bestaand bebouwd gebied. De locatie aan de Varsenerdijk 340 voldoet hier niet aan. De Provincie is bereid om hier van af te wijken onder voorwaarde dat minstens twee bestaande tankstations uit het bebouwde gebied worden gesaneerd.

Het is nog niet duidelijk welk tankstation naar de Varsenerdijk zal verhuizen en welke wordt gesaneerd. Beide tankstation houders hebben aparte verzoeken ingediend, maar de wethouder van Ommen, Bongers, gelooft dat dit geen problemen hoeft te veroorzaken. Hij moedigt aan tot samenwerking tussen de partijen.

Het terrein aan de Varsenerdijk/N340 is grotendeels eigendom van de Provincie Overijssel, hoewel er mogelijk ook gronden van de gemeente Ommen bij betrokken zijn, afhankelijk van de exacte bouwlocatie.