Mark Bosman, Marcel Bosman en Rob Nijkamp (v.l.n.r.) vieren hun overwinning nadat ze de Nijmeegse Vierdaagse voltooiden.
Mark Bosman, Marcel Bosman en Rob Nijkamp (v.l.n.r.) vieren hun overwinning nadat ze de Nijmeegse Vierdaagse voltooiden. Mark Bosman

Triomfantelijke Triade voltooit Vierdaagse

di 1 augustus 2023

Een opmerkelijke prestatie werd geleverd door een hecht trio uit Slagharen en omstreken. Bestaande uit Rob Nijkamp (38), Mark Bosman (38) en zijn vastberaden oom Marcel Bosman (61). Samen trotseerden ze de uitdagende Nijmeegse Vierdaagse, waarbij ze niet één, maar maar liefst vier keer 50 kilometer aflegden. De prestatie werd nog indrukwekkender doordat Marcel, vanwege zijn leeftijd, officieel was toegewezen aan de 30-kilometer route. Desondanks besloot hij vastberaden om bij zijn jongere metgezellen te blijven en met goed resultaat, het felbegeerde kruisje te behalen.

De Nijmeegse Vierdaagse, een wereldberoemd wandelevenement, trekt jaarlijks duizenden deelnemers van over de hele wereld naar Nijmegen. 

De uitputtende tocht stelt de wandelaars op de proef en vereist fysieke en mentale kracht om de finish te bereiken. Voor Rob, Mark, en Marcel, die al jarenlang vrienden zijn, was het idee om de Vierdaagse samen te voltooien al lang een gedeelde droom. 


Voorbereiding

Ze begonnen maanden van tevoren met hun voorbereidingen, waarbij ze zorgvuldig trainden om hun uithoudingsvermogen te vergroten en zich voor te bereiden op de enorme fysieke uitdaging die hen te wachten stond.


Leeftijd is maar een getal

Tijdens de Vierdaagse werden de drie vrienden geconfronteerd met verschillende weersomstandigheden, vermoeidheid en spierpijn. Maar samen motiveerden ze elkaar door dik en dun. "We hielden elkaar op de been," zei Mark met een glimlach. "Op de moeilijkste momenten herinnerden we elkaar eraan waarom we dit deden en dat we samen het doel konden bereiken." Marcel, die de oudste van het trio was, gaf nooit toe aan de verleiding om de kortere 30-kilometer route te nemen. Hij was vastbesloten om te bewijzen dat leeftijd geen belemmering hoeft te zijn voor het verwezenlijken van ambitieuze doelen. "Leeftijd is maar een getal," zei Marcel, terwijl hij zijn kruisje met trots vasthield. "Ik wilde bewijzen dat ik nog steeds kan meedoen en hetzelfde kan presteren als mijn jongere metgezellen." De doorzettingskracht en vastberadenheid van de drie mannen waren niet onopgemerkt gebleven tijdens de Vierdaagse. Medewandelaars en toeschouwers moedigden hen enthousiast aan en prezen hun inspirerende teamwork. Na vier intense dagen van wandelen, doorstonden Rob, Mark en Marcel de zware tocht en staken ze triomfantelijk de finishlijn over. Met vermoeide benen en een gevoel van trots omarmden ze elkaar. De lange, uitputtende reis had hun vriendschap versterkt en hun onderlinge band verder verdiept.

Het behalen van het welverdiende kruisje was het hoogtepunt van hun Vierdaagse-ervaring, een tastbaar symbool van hun vastberadenheid en doorzettingsvermogen. "Dit was een onvergetelijk avontuur, en het heeft ons dichter bij elkaar gebracht," zei Rob. "We hebben bewezen dat alles mogelijk is als je samenwerkt en elkaar steunt."