Rolf Hofsink met hond Max bij de inmiddels volledig omheinde hondenrenplaats in Heemse.
Rolf Hofsink met hond Max bij de inmiddels volledig omheinde hondenrenplaats in Heemse. Eigen foto

Omheining zorgt voor veiligheid

di 1 augustus 2023

Honden kunnen veilig en vrijuit rennen in Heemse. De gemeente Hardenberg heeft een hek geplaatst rondom het uitrengebied aan het Sumpelpad.

In de wijk wonen veel hondenbezitters die graag gebruik willen maken van de recent aangelegde hondenrenplaats, maar dat was niet voor elke hond en baas mogelijk. “De bosschages werden als einde hondenrenplaats aangeduid, maar veel honden houden zich niet aan die grens en renden er gewoon doorheen. Met als gevolg dat één van de honden uit de buurt zelfs een nacht kwijt was”, vertelt Rolf Hofsink. De buurtbewoner is één van de initiatiefnemers die zich inzette voor volledige omheining van het terrein.

Hij kwam terecht bij Plaatselijk Belang Heemse, die het gesprek met de gemeente aanging. Via een verzoek aan het Fonds Maatschappelijk Initiatieven (FMI) is de omheining rondom het losloopveld gerealiseerd. "Dit is heel mooi”, zegt Rolf enthousiast. Met zijn hond Max loopt hij vaak naar het uitrengebied om even een balletje te gooien. "Eerst zag je hier niemand, maar nu het hek er is wel. Wij zijn er als hondenbezitters erg blij mee.”