Volgens Anneke Muis is de Run for KiKa Marathon een marathon die je voelt in je benen, maar ook in je hart!
Volgens Anneke Muis is de Run for KiKa Marathon een marathon die je voelt in je benen, maar ook in je hart! G. Brokelman

Muis loopt eerste marathon voor KiKa

di 1 augustus 2023

“Afgelopen december heb ik de knoop doorgehakt, ik ga voor het eerst in mijn hardloopleven een hele marathon rennen: 42,195km”, vertelt een gedreven Anneke Muis. "Marathon die je voelt in je benen, maar ook in je hart!"

Hardloopervaring heeft ze wel, maar dan vooral als recreant.


Marathon in Valencia

Op 3 december neemt  Anneke Muis deel aan de marathon van Valencia, Spanje. Ze heeft ervoor gekozen om haar inspanningen te koppelen aan een goed doel: Stichting KiKa. Haar doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor deze stichting, die zich inzet voor de genezing van kinderkanker. 


Atletiekvereniging Spurt’88 

“Ik loop al jaren bij atletiekvereniging Spurt’88, gewoon voor mijn plezier en om fit te blijven. Dat ik ooit een marathon zou gaan lopen had ik nooit gedacht.” Toch staat Anneke 3 december aan de start bij de marathon van Valencia, Spanje. Anneke: “Zelf heb ik drie gezonde kinderen, maar ik besef maar al te goed dat dat niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Daarom heb ik er voor gekozen om de marathon te lopen voor mijn eigen uitdaging, maar ook om er een goed doel aan te koppelen. Stichting KiKa is het geworden en daar hoop ik zoveel mogelijk geld voor in te zamelen.” 

Bart Veurink, eigenaar bij TriFactory en tevens trainer bij Spurt’88, helpt Anneke bij haar trainingen en voorbereiding. Bart zet zich namens TriFactory jaarlijks in voor een goed doel en gaat haar daarom kosteloos bijstaan tijdens haar ‘route’ naar Valencia.


Run for KiKa Marathon

Het sponsorgeld dat Anneke en anderen ophalen met Run for KiKa Marathon, is bestemd voor Stichting Kinderen Kankervrij. Daarmee is in de afgelopen jaren het genezingspercentage van kinderkanker gestegen van 75% naar 81%. KiKa streeft naar 100% genezing van alle kinderen met kanker. De resultaten van alle onderzoeken zijn veelbelovend. Anneke: “Het voelt goed om hier een steentje aan bij te kunnen dragen.”


Sponsorgeld goed besteed

Wat doet KiKa met het sponsorgeld? Onderzoek naar genezing van kinderkanker, verbetering van de kwaliteit van de behandeling, ondersteuning van het Prinses Máxima Centrum (het Máxima in Utrecht is het grootste onderzoeks- en zorgcentrum in Europa voor kinderen met kanker), vermindering van bijwerkingen na behandeling, voorlichting over kinderkanker.


Wist je dat...

-jaarlijks bijna 600 Nederlandse kinderen kanker krijgen?


-wekelijks tien gezinnen tegenover een dokter zitten voor een slechtnieuwsgesprek?


-het voor twee van de tien kinderen niet goed afloopt?


-elke drie dagen een kind in Nederland sterft aan kanker?


Het is de missie van KiKa om versneld naar 100 procent genezing te gaan! Wil je daaraan meehelpen? Elke euro is hierbij welkom en kun je overmaken via de website: www.runforkikamarathon.nl/anneke-muis-valencia-2023.

Afbeelding