Afbeelding

Doe-markt op Ommer Molendag

do 27 juli 2023 Ommen

In het kader van de Ommer Molendag op 5 augustus houdt het Cultuurhistorisch Centrum Ommen (CCO) een gezellige ‘doe-markt’ rondom het Historisch Museum Ommen. De markt is open van 10.00 tot 16.00 uur.

Er is van alles te doen, waarbij vooral aan de jeugd is gedacht. Kinderen kunnen bijvoorbeeld mee schilderen aan een levensgroot schilderij, onder leiding van een echte kunstschilder. Maar natuurlijk mogen volwassenen ook meewerken aan dit belangrijke werk. Het resultaat zal blijvend getoond worden bij het museum.

Activiteiten

Er kan een ritje gemaakt worden met een paard en wagen, je kunt zien hoe men de was deed voordat er een wasmachine was uitgevonden, maar je kunt je ook laten schminken.

Verder worden er diverse oude ambachten gedemonstreerd: men kan bijvoorbeeld zien hoe een midwinterhoorn gebouwd wordt of hoe men stoelen moet matten.

De vrijwilligers van de werkgroep genealogie zitten klaar om een stamboom voor u te maken in de vorm van een waaier. Helaas lukt dit alleen als uw (groot)ouders uit Ommen komen. Maar dan is het ook een heel leuk stuk om te hebben.

Knieperties

Uiteraard worden er de vanouds bekende knieperties gebakken, maar ook zijn er pannenkoeken, 3-in-de-pan en hamburgers te koop, evenals koffie, thee of ranja.

Tevens is er een fietstocht die langs alle Ommer molens gaat; dus een mooie gelegenheid om ze allemaal te bezoeken.