Afbeelding

68 meter lange knikkerbaan voor de Zeven Linden College

di 18 juli 2023 Hardenberg

Voor Engineers van het bedrijf PM was het vanzelfsprekend de bijna 70 meter lange knikkerbaan te schenken aan scholengemeenschap Zeven Linden College in Dedemsvaart. Leerlingen kunnen in het eerste leerjaar onder andere kiezen voor de keuzevak Tech Line. Hierbij wordt meer verdieping gegeven in de techniek, en dan met name richting de hightech industrie. De contacten tussen PM en de Zeven Linden uiten zich onder andere in bedrijfsbezoeken voor leerlingen en deelname aan open dagen of meeloop dagen.

De knikkerbaan is was ‘hot’ onder de bezoekers tijdens de Open Bedrijvendag van PM eerder dit jaar. De bijna 70 meter lange baan, met verschillende loopings, lussen, spiraalvormige hellingen en snelle afdalingen is zelfs voor de techniekliefhebber een klus om in elkaar te zetten. De medewerkers van de afdeling engineering hadden de knikkerbaan zo gebouwd dat er veel keuze was aan routes. Bezoekers konden de snelste route bedenken en moesten daarbij rekening houden met de werking van de zwaartekracht en snelheid.

En nu is het tijd dat de knikkerbaan een nieuwe plek krijgt waar er met plezier aan gebouwd kan worden. Voor jongeren met interesse in techniek kan het een uitdaging zijn om met deze baan nieuwe routes te bedenken of regelingen aan te brengen waardoor je actief kunt sturen. De leerlingen van de Zeven Linden College zullen de knikkerbaan gebruiken in de technieklessen. Met bijgeleverde motorisch aangedreven lift om de kogels naar een ander niveau te brengen is dit een mooie manier om in de praktijk de kennis en vaardigheden samen te brengen in het zoeken naar oplossingen.

Een win-win situatie en daar zijn ze trots op!

Afbeelding
Afbeelding