Afbeelding
G. Brokelman

Benefietfestijn Alzheimer

di 1 augustus 2023 Hardenberg

Het eerste benefietfestijn ten bate van de Alzheimerstichting die plaatsvond in het Kronkelhonk te Slagharen, leek veel last te krijgen van regen vrijdag 28 en zaterdag 29 juli. Maar de weergoden waren de super enthousiaste organisatoren en vrijwilligers gunstig gezind. Een enkel minibuitje kon het evenement niet deren. De artiesten die optraden hadden er geen last van en het meedeinende en dansende publiek evenmin. “Hartverwarmend was het dat een vijftiental bekende entertainers gratis zijn medewerking verleende voor het goede doel”, aldus de organisatie.

“Zonder anderen tekort te doen verdient het spetterende optreden van de 77-jarige Henk Wijngaard, ‘de man met de Vlam In De Pijp’, een bijzondere vermelding.” Naast de vele buitenoptredens was er ook een minimarkt en voldoende gelegenheid om de inwendige mens te versterken.

24-uurs actie

Een bewonderenswaardige prestatie leverde Aswin van Doorn, medewerker van Stichting De Voart. Hij heeft 24 uur lang partijen gebiljart tegen een scala van genodigden. Roelina de Boer, de grote animator van deze actie, werd aan het einde van de middag door ‘haar’ vrijwilligers in het zonnetje gezet met een grote bos bloemen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding