Afbeelding
Gert Stegeman

Landbouwdag Ommen weer groot succes

ma 31 juli 2023 Ommen

De super populaire Landbouwdag zit er weer op. Meer dan tienduizend mensen kwamen naar dit spektakel toe op woensdag 26 juli. Een dag, die begon met een fietstocht langs tal van boerenbedrijven in de regio. Een tocht, waaraan naar schatting zo’n 900 fietsliefhebbers meededen. Naast de braderie in het centrum van Ommen was er op de Vechtbrug en bij de Wulp een boerenmarkt met verschillende boeren streekproducten. Ook de jaarlijkse Veekeuring mocht tijdens de Landbouwdag niet ontbreken. 

Bij de bissende kalf junioren is Ivo Simons kampioen geworden en Yoni Dood werd reservekampioen. Anna Petter is met haar bissende kalf kampioen geworden bij de senioren en Manon Simons werd met haar kalf reservekampioen. ‘De Wijde blik Marthe’ van de familie Gunnink uit Ommen is de Bissende Koe van 2023 geworden. De reservekampioen van 2023 is geworden ‘De wijde Blik Corrie 679’ van G. en H.J. Nijman-Ekkelkamp. De kampioen van de duurzaamheidsbokaal is geworden ‘De Pettershoeve Danielle 12’ van Vof Melkveebedrijf het Ommerkanaal. De reservekampioen van de duurzaamheidsbokaal is geworden ‘Martine 489’ van Melkveebedrijf Geertman. 

Spetterend optreden

Verschillende landvoertuigen, springkussens en andere kraampjes stonden bij de Wulp opgesteld. Er was voor iedereen wat wils. De dag was een groot succes. BÖKKERS sloot deze prachtige dag af met een spetterend optreden op de Markt.

Woensdag 2 augustus staat de Internationale dag op de planning bij de Ommer Bissingh.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding