Benefietfestijn voor Alzheimerstichting

ma 22 mei 2023

Op 28 en 29 juli gaat in het Kronkelhonk te Slagharen een spetterend festijn plaats vinden. Een team van super- enthousiaste mensen organiseert op die data namelijk een 24-uurs actie ten bate van de Alzheimerstichting.

Om 15.30 uur start er een 24 uurs biljart marathon op het programma, waarbij Aswin van Doorn het op gaat nemen tegen een twintigtal tegenstanders. Wat men gerust een uitzonderlijk prestatie mag noemen. Op dat tijdstip start er op het buitenterrein van Het Kronkelhonk een activiteitenprogramma met een minimarkt, een loterij met te gekke prijzen en het optreden van een heel scala aan bekende artiesten, zoals Henk Wijngaard, Arjan Venemann, Chris de Roo, De Pintermannen, Jeffrey Hendriks, Jeroen Stevens, Jessy, John Otten, Joy Woelders, Priscilla Ophof, Sabine Gerrits, Tineke Willems & Wilma Fieten.

Het programma op vrijdag eindigt om 01.00 en gaat verder op zaterdag om 9.00 uur en eindigt diezelfde dag om 17.00 uur. De nacht is bestemd voor een besloten groep. De grote animator van deze happening is Roelina de Boer. Haar partner Aswin is werkzaam bij Stichting de Voart in Dedemsvaart, waar dagbesteding wordt gegeven aan diverse doelgroepen, waaronder mensen met een lichte vorm van Alzheimer of Dementie. Door hun enorme betrokkenheid met deze doelgroep kregen zij het idee om ‘iets te gaan doen'' ten bate van de Alzheimerstichting. Het resultaat mag er zijn, een gebeurtenis die heel Slagharen op zijn kop zal zetten. Een en ander zou niet mogelijk zijn zonder een groot aantal sponsoren en vrijwilligers. Dedemsvaart en Slagharen slaan wat dat betreft de handen ineen.