Open Kerkendag in teken van interieur

di 23 mei 2023

Op tweede pinksterdag, maandag 29 mei, vindt de landelijke Open Kerkendag plaats. Dit jaar staat de derde editie van de Open Kerkendag in het teken van het kerkinterieur. 

Tijdens deze speciale dag worden de deuren van enkele prachtige kerken in de gemeente Hardenberg wijd opengezet, waaronder de Sint-Vituskerk in Dedemsvaart, de Stephanuskerk in Hardenberg, de Protestantse Kerk in De Krim, de Witte of Lambertuskerk in Heemse en de Sionskerk in Mariƫnberg.


Schatten

Het Nederlandse landschap wordt gekenmerkt door majestueuze torenspitsen en indrukwekkende kerken. Maar wat schuilt er nu eigenlijk achter deze imposante stenen faƧades? Achter deze muren gaan schatten van kunst en erfgoed schuil die zonder overdrijving kunnen wedijveren met die van musea. Om dit prachtige erfgoed te ontdekken, is het noodzakelijk om een keer binnen te stappen. Daarom wordt iederen uitgenodigd om deel te nemen aan de Open Kerkendag.


Historie ervaren

Tijdens deze bijzondere dag krijgt men de gelegenheid om het rijke culturele erfgoed van de kerken in de gemeente Hardenberg te bewonderen. Laat je verrassen door eeuwenoude kunstwerken, adembenemende architectuur en de serene sfeer die deze kerken uitstralen. Ervaar de historie en laat je verwonderen door de prachtige details die je in elke hoek van de kerk zult ontdekken.


Muziek en meer

Naast het bewonderen van al dit moois worden er in enkele kerken ook diverse activiteiten georganiseerd om de Open Kerkendag nog aantrekkelijker te maken. Denk hierbij aan rondleidingen waarbij je meer te weten komt over de geschiedenis van de kerken, muzikale optredens die de akoestiek van de ruimte benadrukken en mogelijkheden om in gesprek te gaan met de mensen, die zich inzetten voor het behoud van dit culturele erfgoed. Kijk voor het volledige programma op: www.openkerkendag.nl.