Ook burgemeester Hans Vroomen kwam het diamanten paar namens de gemeente feliciteren.
Ook burgemeester Hans Vroomen kwam het diamanten paar namens de gemeente feliciteren. G. Brokelman

Diamanten paar kijkt dankbaar terug

di 23 mei 2023 Ommen

“Schitterend,” antwoordt mevrouw Jelly van Pijkeren-Bandringa uit Ommen op de vraag hoe het 60-jarig huwelijksfeest is verlopen. Maandag 22 mei was de dag dat Jelly het diamanten huwelijk met Henk van Pijkeren herdacht. 

Een paar dagen eerder al was het feest met de kinderen gevierd, maar het werd toch een dag vol verrassingen. “De kinderen boden ons een uitje aan, waar we helemaal niet op gerekend hadden,” lacht mevrouw van Pijkeren. Daarmee zijn de feestelijkheden echter nog niet voorbij, want woensdag 24 mei wordt het huwelijk gevierd met overige familieleden. 

Henk (84) en Jelly (82) genieten, na een druk werkzaam leven, nu in Ommen. Ze wandelen en fietsen nog veel en genieten vooral van het gezinsleven. Uit hun huwelijk werden 3 kinderen, 6 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen geboren. Henk werd geboren in Kampen en ging als werktuigbouwkundige aan de slag bij Philips in Eindhoven, waar hij de in Eindhoven geboren Jelly via de kerk leerde kennen. “We hebben het altijd goed gehad en kijken in dankbaarheid terug. Onze dagen zijn goed gevuld en we hopen dat nog een paar jaar zo te houden.”