Tijdens de Sprookjesdagen konden de kinderen met hun favoriete sprookjesfiguren op de foto.
Tijdens de Sprookjesdagen konden de kinderen met hun favoriete sprookjesfiguren op de foto.

Vele sprookjesfiguren in Hardenberg

ma 22 mei 2023 Hardenberg

De Sprookjesdagen van Hardenberg werden voor de tweede keer op rij georganiseerd door Winkelstad Hardenberg. De start was op Hemelvaartsdag. Met verschillende sprookjesfiguren die de kinderen konden ontmoeten en een waar sprookjesbal op het marktplein. De vrijdag en zaterdag zaten weer boordevol verrassingen met op de afsluitende dag een gratis rondritje in een roze sprookjeskoets.

De betoverende sprookjesdagen zijn vorig jaar geïntroduceerd, waarbij het centrum wordt omgetoverd tot een waar sprookjesparadijs voor jong en oud. “De sprookjesdagen zijn voor ons één van de startactiviteiten geworden van het evenementenseizoen”, aldus Leone Wiersma Centrummanager Stad Hardenberg. “Het was prachtig om afgelopen weekend zo veel blije gezichten te zien van kinderen, verkleed in hun mooiste jurk of pak. Zij konden met één van de sprookjesfiguren op de foto, een ritje kon maken in de sprookjeskoets of een dansje doen tijdens het sprookjesbal. Dit evenement past goed in onze profilering als familiestad.” 

Sprookjesbal

Op donderdagmiddag waren de winkels open en kon je verschillende sprookjesfiguren ontmoeten in het centrum. Samen met Assepoester op de foto of meewandelen met Anna, Elsa en Kristof. Ook was Merida van de film Brave in Hardenberg om samen in het treintje door de stad te trekken. Vele kinderen genoten naast een meet&greet ook nog eens van het sprookjesbal op de Markt. Movation en Erik Volkers kregen iedereen in beweging en de kinderen leerden dansen als echte sprookjesfiguren.

Sprookjesboom

Op vrijdag konden de kinderen cupcakes versieren met echte prinsessen, zich laten schminken en meewandelen met de muzikale sprookjesboom. Op de markt konden de kids klimmen en klauteren op de kasteel survivalbaan. 

Roze sprookjeskoets

Op zaterdag kwam de welbekende roze sprookjeskoets weer naar het centrum van Hardenberg. Begeleid door chique lakeien, worden de vele prinsen en prinsessen door het mooie centrum vervoerd. Om een uur of 16.00 uur maakten alle sprookjes plaats voor de Hardenbergse Cityrun. Kortom een weekend vol beleving, met een geweldige sportieve afsluiter!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding