Afbeelding

In Ommen gaat het feestje verder

ma 22 mei 2023 Nieuws

Na een geslaagd ontbijt en een verrassende ontdekkingstocht door de gemeente Ommen is de Stichting 775 jaar stadsrechten volop aan het werk om ook van 17 juni een feestdag te maken. Die dag zal Ommen middeleeuws kleuren. 

Aan de oever van de Vecht wordt een heus middeleeuws ridderkampement opgebouwd vol demonstraties en ridderspelen. In het centrum van Ommen vinden middeleeuwse muzikanten, verhalenvertellers en ambachtslieden een plek. Heel even kunnen we 775 jaar terug in de tijd gaan en ervaren hoe het leven er uit zag in de tijd dat Ommen haar stadsrechten kreeg. Noteer de datum alvast: 17 juni.

Ook waard om te noteren: op 25 augustus vindt de reünie voor Oud(e) Ommenaren plaats. Iedereen die geboren is voor 1954 en is opgegroeid in Ommen is van harte welkom. Ontmoet elkaar, haal samen herinneringen op en vertel verhalen. Alle informatie over het programma, de tijden en de mogelijkheid om zich op te geven staan op de website onder het programma van 25 augustus. Houd de website www.ommen775jaar.nl in de gaten voor het actuele nieuws en de laatste programma-updates.