Hard werkend v.v. Bergentheim wint van Daarlerveen

ma 22 mei 2023 Hardenberg

Er zat volop spanning op de wedstrijd zaterdag 20 mei van v.v. Bergentheim tegen Daarlerveen. De uitwedstrijd van Bergentheim tegen Daarlerveen kende namelijk een 5-1 overwinning voor Daarlerveen. Daarlerveen maakte nog kans op promotie via de nacompetitie en Bergentheim moest vechten voor de nacompetitie om mogelijke degradatie te ontlopen. Bergentheim speelde met passie en leverde strijd en won de wedstrijd met 2-1.

Daarlerveen kende een sterke start. Ze waren veel in balbezit en beter in de duels. Echter v.v. Bergentheim creëerde de eerste kans in de 12e minuut, Martijn kopte in kansrijke positie de bal over het doel. Daarlerveen bleef aandringen maar v.v. Bergentheim kwam ook beter in de wedstrijd. In de 32e minuut werd achterhoedespeler Frank Hofsink in stelling gebracht door Chieljan Schuldink. Frank scoorde beheerst: 1-0. Kort daarna, in de 40ste minuut, was het wederom Frank die gevaar stichtte met een snoeihard afstandsschot wat rakelings voorlangs ging. De sterk leidende scheidsrechter M. van de Brug liet geen tijd bij trekken voor de rust.

Daarlerveen speelde sterk en had ook meer balbezit, maar echte grote kansen bleven uit. Sander Lamberink kende na een blessure zijn rentree. Hij maakte het de achterhoede van Daarlerveen echt lastig door zijn inzet en goede acties. In de 70ste minuut werd er uit een prachtige aanval via Frank Hofsink, Ronnie Hakkers en Remco Tromp net niet gescoord. In de 75ste minuut viel de moe gestreden Milan Hans uit. Jesper Holtvlüwer viel zeer verdienstelijk in. Ook Daarlerveen kende kleine kansjes.

Laatste wedstrijd Ronnie Hakkers

Ronnie Hakkers werd gewisseld in de 80ste minuut, dit is mogelijk zijn laatste thuiswedstrijd. Ronnie Hakkers die alom bekend is in deze regio als voetballer met zeer goede techniek en hoog scorend vermogen. De staf en spelers zetten Ronnie in de bloemen en de kinderen van Ronnie waren pupil van de week.

In de 87ste minuut werd het 2-0 door de goed spelende Remco Tromp na een voorzet van Jesper Holtvlüwer. In blessuretijd werd er in een scrimmage nog gescoord door Daarlerveen, waardoor het 2-1 werd. Wederom belangrijke punten voor v.v. Bergentheim. Deze winst werd daarna nog gevierd in het jaarlijkse afsluitende Feestdag voor jong en oud. Volgende week heeft v.v. Bergentheim een uitwedstrijd naar ATC’65