Afbeelding

Juventa neemt 2 punten mee uit Dronten

ma 22 mei 2023 Hardenberg

Zaterdag 20 mei mocht het vlaggenschip van Juventa aantreden tegen ASVD in Dronten. De vorige ontmoeting tussen deze twee ploegen op sportpark de Kruserbrink gaf de Hardenbergers een goed uitgangspunt. In de thuiswedstrijd werd er namelijk vrij eenvoudig gewonnen door Juventa.

Echter kent het team van Gert Schorn geen goede hervatting van de veldcompetitie en na twee verloren wedstrijden waren de spelers gebrand om in Dronten maximaal resultaat te halen.

Om 16.45 uur gaf de scheidsrechter het startsignaal voor de wedstrijd, maar dit startsignaal leek niet bij iedereen binnen te komen, binnen enkele minuten stond ASVD voor met 4-0. Hierna begonnen de Hardenbergers iets makkelijker te combineren en werd het gat langzaam gedicht. Vlak voor rust wist Juventa voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong te komen en de ruststand was 10-11. Na rust hebben de geel-zwarten laten zien waarom zij bovenin meedraaien in de competitie. Er werd volwassen en over meerdere schijven gespeeld en verdedigend hadden ze ASVD onder controle. ASVD kon nog bijblijven tot 13-13, maar hierna werd er een gat geslagen van vier doelpunten in het voordeel van de Hardenbergers. De scheidsrechter floot af bij een stand van 15-19.

Een verdiende overwinning voor Juventa, die het zichzelf wel lastiger heeft gemaakt dan nodig door niet scherp aan de wedstrijd te beginnen.

Door deze belangrijke overwinning houdt Juventa aansluiting op ODIK (2 punten) en slaat het een gat met de middenmoot (6 punten).

Aankomend weekend is er geen wedstrijd i.v.m. Pinksteren. Op 3 juni mag Juventa het opnemen tegen het bekende Dos-WK uit Enschede. De wedstrijd start om 15.30 op sportpark de Kruserbrink in Hardenberg.

Het tweede van Juventa heeft helaas net aan het kortste eind getrokken tegen ASVD 2. In een spannende wedstrijd werd er uiteindelijk met 11-10 verloren.