Afbeelding
.

Opnieuw groot succes voor Voltige Vereniging TOP

ma 22 mei 2023 Hardenberg

Zaterdag 20 mei zijn een aantal leden van Voltige Vereniging TOP uit Anevelde afgereisd naar Vlagtwedde. Er werd goed gepresteerd. Het B-team behaalde een eerste plaats en bij de solo’s werden Lynn en Rik eerste en Yara tweede.

Het B-team, bestaande uit Isa, Britt, Ella, Fabiën, Mae en Fabienne, onder leiding van Maureen Hekert en Yara Zomer mochten als eerste starten. Dit deden zij op het paard Escobar. De verplichte oefeningen gingen goed. De kür werd heel strak uitgevoerd en verliep vlekkeloos. Dat werd uiteindelijk ook beloond met een eerste plaats en een puntenaantal van 6.541.

Solo’s

In de middag mochten de solo’s Lynn, Yara en Rik hun oefeningen aan de jury laten zien. Alle drie op het paard Escape wat ook werd gelongeerd door Maureen. Als eerste was Lynn aan de beurt. Zij komt uit in de klasse L. Er waren in haar klasse tien deelnemers. Haar oefeningen verliepen goed en ook zij werd hier eerste met een puntenaantal van 7,186. Rik en Yara startten beide in de klasse Z. In een deelnemersveld van vijf voltigeurs werd Rik eerste met een 7,620 en Yara tweede met een 7,337. Ze lieten de concurrentie ver achter zich.

Nederlandse Kampioenschappen

Met deze punten is de kans groot dat ze in augustus mogen deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen. Eerst reizen ze in juni nog af naar Ermelo om daar deel te nemen aan de wedstrijden op het voltigeweekend. Deze worden gehouden op het KNHS centrum. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding