Afbeelding

Oekraïense kinderen schitteren in musical

vr 19 mei 2023 Hardenberg

De basisschoolkinderen in Vilsteren hebben op dinsdag 16 mei uitzinnig genoten van de musical ‘De Bremer Stadsmuzikanten’  uitgevoerd door Oekraïense basisschoolkinderen uit Lemele. 

Tijdens activiteitenmiddagen voor de Oekraïense kinderen, die drie keer in de week worden gehouden door WijZ welzijn Ommen, hadden de kinderen het geweldige idee om een musical te maken. “

Met zeer betrokken vrijwilligers hebben we samen een musical gemaakt. De musical is afgeleid van een populaire Oekraïense tekenfilm over De Bremer Stadsmuzikanten. Wekenlang hebben de kinderen gerepeteerd en de première was op 11 maart jl. in De Schakel van Lemele. Ouders en andere geïnteresseerden hebben genoten en het was dan ook een daverend succes. Voor de kinderen was het een groot evenement en dit bleef niet onopgemerkt. Een vrijwilligster die helpt bij Nederlandse les werd erg enthousiast en stelde voor om de musical ook op te voeren voor de basisschoolkinderen in Vilsteren. Dinsdag 16 mei was het dan zo ver. De Oekraïense kinderen hadden speciaal een dag vrij gekregen van school, zodat zij ’s ochtends vroeg al konden beginnen met schminken en omkleden. De laatste voorbereidingen werden getroffen en zelfs de eigen gemaakte mega grote boom die dient als decor, is naar Vilsteren gebracht. Na de generale repetitie waren er veel gespannen gezichtjes te zien. Voor een volle zaal werd de musical opgevoerd en het publiek was razend enthousiast en zong de liedjes mee. Na de slotscène waren alle kinderen tevreden en viel alle spanning weg. Wij bedanken de vrijwilligers voor hun inzet en de kleine acteurs voor hun doorzettingsvermogen. Het is heerlijk om zo’n lichtpuntje te mogen laten schijnen voor mensen die zo ver van huis zijn,” aldus een woordvoerder van WijZ welzijn.