Wethouder Werner ten Kate kwam het bruidspaar Scholing-Botter woensdag 17 mei namens de gemeente Hardenberg feliciteren.
Wethouder Werner ten Kate kwam het bruidspaar Scholing-Botter woensdag 17 mei namens de gemeente Hardenberg feliciteren. Gerrit Brokelman

Diamanten paar viert feest later

wo 17 mei 2023 Hardenberg

“Als het klikt is het goed toch?”. Antje Scholing, geboren Botter, lacht hartelijk als ze vertelt over de eerste kennismaking met Henny Scholing, waarmee ze op 14 mei 1963 in het huwelijk trad. 

Het diamanten huwelijk wordt op 10 juni groots gevierd omdat kinderen van het echtpaar, die in Canada wonen, rond die tijd naar Nederland komen. Henny Scholing werd geboren in Schuinesloot, maar verhuisde al op jonge leeftijd naar Hollandscheveld. Daar trof hij op school plaatsgenote Antje Botter (80) om haar nooit meer uit het oog te verliezen. Na hun huwelijk verhuisde het paar naar Dedemsvaart, waar ze met veel plezier wonen. Uit het huwelijk van Henny en Antje werden 5 kinderen geboren. De familie is inmiddels gegroeid met 8 kleinkinderen. In zijn werkzame leven verdiende Henny de kost als veehandelaar. Antje runde met name de huishouding. Inmiddels vermaakt het paar zich met lezen, puzzelen en in de tuin. “We hebben een grote tuin. Daarmee kun je je prima vermaken,” lacht Antje. Ze kijkt zeer tevreden terug op het leven tot nu toe en hoopt samen met Henny nog lang gezond te blijven.