Afbeelding

Juniconcert van het Ommer Mannenkoor

ma 15 mei 2023 Ommen

Het Ommer Mannenkoor (OMK) geeft op zaterdag 3 juni een concert in de Herv. Kerk in Ommen. En u hebt een primeur, want dit is de eerste keer dat het OMK in haar nieuwe kostuum zal optreden. De kostuums zijn geleverd door de plaatselijke firma Hans Hoogeveen.

De samenstelling van de medewerkers is wel heel bijzonder, want naast het OMK verleent medewerking de bekende organist Louis ten Vregelaar uit Hengelo en plaatsgenoot slagwerker Jos van Elburg van muziekvereniging Soli Deo Gloria. Een bijzondere combinatie van organist, slagwerker en mannenkoor.

Louis, verbonden aan de Lambertusbasiliek, en ook dirigent, zal het Scheuer-orgel bespelen. Dit orgel uit 1821, en in 1969 volledig gerestaureerd, zal in al haar facetten worden bespeeld! Zowel solo als samen met het slagwerk en OMK. En ook slagwerker Jos van Elburg heeft zijn sporen als slagwerker verdiend. Het is niet de eerste keer dat hij samen met het OMK heeft opgetreden.

Dirigent Gezinus Veldman, die de algehele leiding heeft, staat garant voor een uitgekiend programma, waarin de veelzijdigheid van het repertoire volledig te horen is.

Het concert begint om 19.30 uur en eindigt om ongeveer 21.00 uur. Het geheel zal zonder pauze worden afgewerkt.

Voorverkoopadres is de plaatselijke boekhandel “The ReadShop” Kruisstraat 3. Ook is het mogelijk kaarten te kopen via de leden van het Ommer Mannenkoor. U hebt vast wel iemand in uw netwerk die lid is van dit 70-koppig Ommer Mannenkoor. De kaarten kosten tien euro per persoon. Kinderen tot en met de leeftijd van de basisschool betalen geen entree.

Voor verdere inlichtingen kunt u terecht op de website van het OMK, www.omermannenkoor.nl of via het secretariaat Andries Martens,06-83031440 of andriesmartens@home.nl