G. Brokelman

17e Vrieling Hardenberg City Run groot succes met heel veel winnaars

ma 22 mei 2023 Hardenberg

Onder prima weersomstandigheden ging zaterdag 21 mei (de derde zaterdag in mei) de City Run van Hardenberg van start.

Als eerst vertrokken er ruim 300 getrainde atleten voor de Vechtstede Notarissen ½ marathon door het mooie Vechtdal. Wat een prachtige route, mooie omgeving, veel publiek en een geweldige ontvangst op de finish was veelal de opmerkingen. Robin Vos was bij de atleten de snelste in 1.17.24. Natuurlijk waren er meer winnaars in diverse categorieën.

Allemaal Winnaars! Bij De Haere Kids Run!

Rond 17.40uur stond het hele marktterrein bommetje vol met meer dan 1100 kinderen t/m 12 jaar en hun begeleiders. De grootste jeugdrun van Nederland en daar mogen we trots op zijn. Als eerst gingen de 350 jongeren t/m 6 jaar van start die samen met hun ouders / begeleiders hun eerst wedstrijd ervaring opdeden. Wat een prachtig gezicht al die kleintjes die als super snelle atleten uit de startblokken kwamen en hun ouder de kleine beentjes haast niet bij konden houden. Als super helden kwamen ze allemaal onder groot applaus over de finish en waren het allemaal winnaars. Ook de andere kinderen genoten van de echte wedstrijden en was er voor iedere leeftijdsgroep een echte prijsuitreiking op de podiumwagen.

Snelle Atleten op de Prins Sport 5km!

Op de 5 km kwamen zeer snelle atleten aan de start en over de finish. Bij de dames liep Lianne van de Belt een nieuw Wedstrijd record in 16.42. Bij de mannen kwam Richard Murray als eerste over de finish in ook een nieuw wedstrijd record van 14.32. Mooie en snelle winnaar dus. Maar op de 5 km waren er heel veel winnaars want op deze afstand waren er zeker ruim 83 deelnemers die voor het eerst de 5 km volbrachten en als super blije winnaars over de finish kwamen. Wat was het genieten van het vele publiek, de muzikale ondersteuning van de De Haarschutters, en de geweldige finish op de sfeervolle markt.

Genieten op de McDonalds 10 km!

Voor het eerst heeft de organisatie van de city run de 5 km en de 10km samen gevoegd opdat er ook voor de 10 kilometer atleten veel publiek langs het parcours stond. Vooral de massale start gaf iedereen een boost om er een mooie wedstrijd van te maken. Danny Koppelman die vorig jaar nog een supersnelle ½ marathon in Hardenberg liep, won de 10km in een mooie tijd van 30.59, maar ook vele Hardenbergers stonden op het podium.

Op naar de 18e editie op zaterdag 18 mei 2024!

De organisatie van de Vrieling Hardenberg City Run gaat de 17e editie goed evalueren en zich weer voorbereiden op de 18e editie. Na afgelopen zaterdag heeft de organisatie zoveel complimenten mogen ontvangen dat zij extra gemotiveerd doorgaan met de organisatie van de 18e editie en hopen dat het Hardenbergs hardloopfestijn volgend jaar de 2500 deelnemers overstijgt. Op facebook staan de vele foto’s en filmpjes om nog even na te genieten.