Een groot deel van de huidige Toernooicommissie, dat uitziet naar de clubkampioenschappen.
Een groot deel van de huidige Toernooicommissie, dat uitziet naar de clubkampioenschappen. Eigen foto

Pinkstertoernooi trekt veel bezoek

za 13 mei 2023 Ommen

De 41e editie van het Habo pinkstertoernooi bij Tennisclub Ommen (TCO) zorgt ervoor dat veel tennissers en liefhebbers in het pinksterweekend richting Ommen trekken. Er zijn alweer veel aanmeldingen binnen, laat de toernooicommissie weten, die al enkele maanden bezig is met de voorbereidingen. 

“Het is wel een uitdaging dit jaar. Vorig jaar hadden we er nog een paar oud gedienden bij die de kar trokken. Die zijn inmiddels uit de commissie gestapt en dus staat er een nieuwe groep voor het eerst alleen voor. Sinds vorig jaar ben ik lid en ook vrijwilliger bij de toernooicommissie. Op dit moment zijn we met zijn zessen, waarvan er 5 vorig jaar bij de toernooicommissie zijn gekomen. Alles was toen nieuw. Inmiddels weten wij van elkaar wat onze sterke punten zijn en die benutten we dan ook ten volle. We kunnen altijd extra handen gebruiken dus we hopen op nieuwe commissieleden, maar in de tussentijd zijn er voldoende andere leden waarvan wij de hulp inroepen”ertelt Saskia Stegeman. 

Meer dan tennissen

Tijdens het toernooi gaat het natuurlijk om het tennissen, maar dat is niet het enige wat er gaat gebeuren. Zo wordt er ook een pub quiz georganiseerd en een barbecue.

Het toernooi start op zondag 21 mei met als hoogtepunt de finales tijdens het pinksterweekend.