Het huidige bestuur v.l.n.r. Bernhard Sibelt, Annie Maas, Annie Kleinheerenbrink en Alina Arkes.
Het huidige bestuur v.l.n.r. Bernhard Sibelt, Annie Maas, Annie Kleinheerenbrink en Alina Arkes. Gerrit Brokelman

KBO Slagharen viert 25-jarige bestaan

di 21 maart 2023

Maandagavond 27 maart viert de KBO Slagharen e.o. dat de seniorenvereniging 25 jaar geleden is opgericht. Het wordt een feestavond in de parochiezaal van de RK kerk in Slagharen. Het Golden Oldies Duo gaat de avond opluisteren met oude en nieuwe liedjes.

In 1997 ontstond in Slagharen de behoefte aan een seniorenvereniging en daarvoor vond men de Katholieke Bond voor Ouderen (KBO) Overijssel het meest voor de hand liggend. Er werd een werkgroep opgericht die bestond uit Truus Schrijver, Marietje Hagemeijer, Gerard Spijker, Gerard Geerdink, Jan Temmink van KBO Overijssel en Diny Wenker namens De Stuw. De eerste bijeenkomsten werden gehouden thuis bij de leden van de werkgroep. Op 10 nov. 1997 werd bij Ome Dries de oprichtingsvergadering gehouden en kon men al dezelfde avond de eerste 45 leden inschrijven. Truus Schrijver werd de eerste voorzitter. Meteen na de oprichting kwam Herman Pieper het bestuur versterken. Hij zou later met een korte onderbreking bijna 20 jaar de voorzittershamer hanteren.

Onderwerpen als zorg, wonen, inkomen en welzijn zijn ook nu nog speerpunten van de seniorenbond die samen met andere bonden optrekt richting de overheid in gemeenten, provincies en landelijke politiek. Het is een soort van vakvereniging voor senioren.

Een deel van het lidmaatschap gaat naar de KBO Overijssel (11 magazines per jaar) en een deel wordt gebruikt voor het organiseren van activiteiten als het uitnodigen van gastsprekers, fietstochten, lekker eten, enz. Verder zijn belastinginvullers actief voor de KBO en wordt er momenteel een pc-cursus gehouden. Op dit moment zijn er 227 leden. Het is een bond die opkomt voor senioren van welk gezindte ook. Het is een hardnekkig misverstand dat deze bond er alleen is voor gepensioneerden. Al vanaf 50 jaar kun je lid worden. De bond is er voor alle mensen die aan hun toekomst denken als ze eenmaal gepensioneerd zijn. Aanmelden kan bij Alina Arkes: 0523-682773.

Door de coronaperiode werd het 25-jarig jubileum uitgesteld maar de seniorenbond gaat dan toch eindelijk dit heuglijke feit vieren.