Afbeelding

Opening Skatepark in Heemse

ma 20 maart 2023 Hardenberg

Een mooi initiatief van Noam. De kinderen en Heemse hebben nu daar óok een skatebaan! Noam opent samen met burgemeester Offinga de skatebaan woensdag 22 maart op het Blokkenplein. 

Noam Woertink, bijna 8 toen, schreef vorig jaar een brief aan de burgemeester. Er stond in: “Ik ben dol op skaten en steppen en vind het heel leuk om dat op een skatebaan te doen. Mijn opa en oma wonen in Mariënberg, dus als ik daar ben, ga ik altijd naar de skatebaan. Veel vriendjes van mij wonen in de Marslanden, ook daar hebben ze een mooie skatebaan. Als ik bij een van hen ben ga we daar ook altijd naar toe. Maar ik mag daar alléén niet naar toe van mijn vader en moeder. Dus het zou heel fijn zijn als er in Heemse een skatebaan zou komen..……. Kunt u dat voor ons regelen?” Het was niet tegen dovemans oren. Deze week is het Gezondheidsweek in Heemse en dan gaat Noam’s wens, waar hij zelf het initiatief in nam, in vervulling. Op woensdag 22 maart is de Gewoon Gezond Buurtmiddag. Noam en zijn vrienden krijgen allemaal eerst een broodje knakworst. Daarna gaan ze naar de skateclinics, naar freerunning demo, MijnFysio doet er fittesten voor jong en oud en er is een smoothieworkshop. 

Noam kreeg snel bericht terug op zijn brief: “Ja, dat ging vrij snel. Plaatselijk Belang en afdeling Sport werd ingeschakeld. Er kwam ook nog een lijst met 40 handtekeningen van andere kinderen bij en we gingen samen wat een geschikte plek was. Dat werd uiteindelijk bij basisschool De Vlinder, omdat daar ook al een betonvloer lag. Dat scheelde in de kosten. En er kwam een schetstekening.

Hoe ging het met de kosten ervan? Wie moest dat gaan betalen? “De gemeente heeft dat toen nog kunnen doen uit het geld voor 2022 en Plaatselijk Belang heeft er ook wat aan meebetaald. We kregen daarna ook nog inspraak op de tekening. Iedereen was toch wel een beetje verbaasd dat alles daarna van begin tot eind zo positief verlopen is.”

Noam is wel een beetje zenuwachtig voor de opening. “Een klein beetje wel. Maar het duurt nog een paar dagen. Het wordt vast heel gezellig ook want het is een goeie zaak dat we de skatebaan hebben.”

Noam: “Ik heb al heel veel leuke reacties gehad. Zo van ‘Leuk dat je dat gedaan hebt.’ Weer anderen zijn dankbaar dat het idee zijn uitwerking kreeg.” 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding