Afbeelding

Expositie Tekens van Verre in de Oelemölle

ma 20 maart 2023 Hardenberg

Wethouder Linda Verschuur opent zaterdag 1 april om 11.00 uur de expositie Tekens van Verre in de Oelemölle aan het Molenplein in Hardenberg.

In de oude korenmolen is werk te zien van Jan Oosting en Charlotte Engels, die hebben samengewerkt aan een foto- en video-installatie. Zij onderzochten de bijzondere lichteffecten in een molen en hoe die de molenaarszoon Rembrandt van Rijn beïnvloed hebben bij zijn werk als schilder.

De Nigeriaanse kunstenaar Ima Amu exposeert kleurige schilderijen met tekens die een venster zijn naar het leven in Afrika van voor de kolonisatie. Fabiana Klein Goldewijk toont ruimtelijk collages waarbij het leven met de maan centraal staat. De Historische Vereniging Hardenberg exposeert geveltekens. Oude, maar ook één nieuwe is op initatief van de Margin Art Stichting gemaakt door de vroegere molenaar Jan Ranter. Aan dat gevelteken hebben verschillende plattelandsorganisaties meegewerkt en zij worden daarin gerepresenteerd. Rond de opening wordt opgetreden door het shantykoor De Moscoufieten uit Bergentheim.

De expositie is georganiseerd door Margin Art Stichting in samenwerking met de Historische Vereniging Hardenberg. Na de openingshandeling kan de expositie iedere zaterdag van de maand bezocht worden van 10.30 tot 16.00 uur.