vlnr Jo-Ann Olthof, Jan Maathuis en Aart Pasman
vlnr Jo-Ann Olthof, Jan Maathuis en Aart Pasman eigen foto

Jubilarissen bij De Broederband

za 18 maart 2023 Hardenberg

Tijdens de jaarlijkse gezellige avond van muziek en drumbandvereniging De Broederband Beerzerveld werden een drietal leden in het zonnetje gezet vanwege hun groot aantal jaren lidmaatschap van de vereniging.

Voorzitter Roland Flim sprak Jo Ann Olthof toe vanwege dat ze 12,5 jaar muzikant is. Jo Ann begon op 7-jarige leeftijd op de basisschool in Ter Apel op blokfluitles, waarna ze de blokfluit al gauw inruilde voor een klarinet. Hierop behaalde de het A en B diploma. Na haar verhuizing naar Bergentheim wilde Jo Ann graag bij het orkest (De Broederband) spelen waar ook haar vader lid van is. Daar De Broederband een fanfareorkest is en geen klarinetten heeft, werd de klarinet ingeruild voor een Alt saxofoon. Hierop speelt ze al vele jaren haar partij mee. Hoogtepunt was wel het solo optreden met haar vader met begeleiding van De Broederband voor haar muziekdiploma van het Vechtdalcollege. Jo Ann werd de KMBO speld met certificaat overhandigd en natuurlijk waren er bloemen.

Aart Pasman is 50 jaar muzikant. Begonnen als 8-jarige op een bugel bij de muziekvereniging Excelsior in Dalfsen Al gauw werd de bugel ingeruild voor een groter instrument, want Aart hield van harder. Ook de Tuba werd weer ingeruild voor een Bas en Sousafoon. Jarenlang heeft Aart de sousafoon bespeeld in diverse bands in de verre omgeving tijden diverse carnavals optredens e.d. Nu speelt Aart alweer een aantal jaren met veel plezier samen met zijn zoon bij De Broederband. Aart was zeer onder de indruk van de eerste kerstwandeling bij De Broederband en opperde om ook eens een Maestro concert te helpen organiseren wat in de zomer plaats vind in Beerzerveld. Aart werd bedankt voor de 50 jaren die hij heeft ingezet voor de muziek. Ook hem werd de KMBO speld met certificaat overhandigd alsmede een cadeaubon met bloemen.

Erelid

Jan Maathuis is 60 jaar lid van De Broederband. Jan heeft altijd op riet gezeten zoals voorzitter Roland Flim zei, dat wil zeggen hij heeft altijd saxofoon gespeeld van de sopraan tot nu toe nog steeds de baritonsaxofoon. Naast muzikant is Jan ook een echte kartrekker bij de vereniging en staat altijd voorop bij alle acties. Ook is Jan altijd actief om leerlingen te werven op de basisscholen. Voor zijn verdiensten voor De Broederband werd Jan benoemd tot erelid. Ook kreeg hij de KMBO speld met certificaat en werd hem een horloge aangeboden.

Concert

Wilt u De Broederband ook graag eens horen, dat kan zaterdag 25 maart om 19.30 uur in de Sions kerk in Marienberg. Hier wordt samen met de drumband een concert verzorgd. Entree is gratis (vrije gift).