Afbeelding

“Bezetting politie Hardenberg voldoende”

wo 15 maart 2023 Hardenberg

Tijdens de oriënterende ronde van de Gemeenteraad van Hardenberg op dinsdag 14 maart vroeg Piet Cees van der Wel namens DOEN’22 aandacht voor het politieambt in Hardenberg.

Het artikel van de NOS met de titel ’Oost-Nederland krijgt te weinig agenten, de Randstad juist relatief veel’ roept bij Piet Cees van der Wel de vraag op of burgemeester Offinga zich herkent in dit probleem.

Burgemeester Offinga geeft aan dat het onderzoek gebaseerd is op kengetallen van het jaar 2010 met de structuur van de politiek van destijds. Ondertussen is in het jaar 2013 de Nationale politie ontstaan. “Er is een signaal afgegeven hoe het exact is met de nieuwe nationale politiestructuur. We wachten op een nieuwe calculatie. Zoals bekend is er nationaal breed wel een tekort aan mankrachten bij de politie”, laat de burgemeester weten. De bezetting in gemeente Hardenberg is op dit moment voldoende voor de normale reguliere vraag. De bezetting knelt wanneer er politie inzet nodig is voor landelijke activiteiten zoals protesten en voetbalwedstrijden geeft de burgemeester aan. “Ik ben trots op de politie, zij functioneren elke dag voor onze veiligheid. Bovendien hebben wij een unieke situatie in Hardenberg doordat de BOA’s nauw samenwerken met de politie. Zij zitten samen op één kantoor”. DOEN’22 geeft de burgemeester aan om in het onderzoek ook de oppervlakte van de gemeente mee te nemen in verband met de aanrijtijden.