Afbeelding
Gert Stegeman

Jachtseizoen in samenwerking met politie & handhaving

ma 20 maart 2023 Hardenberg

Met 140 kinderen en jongeren op de vlucht voor politie en handhaving in verlaten Attractiepark Slagharen

In een donker en verlaten attractiepark op de vlucht, langs de ´Ripsaw Falls´ rennen en verstoppen achter de ´Free Fall´. De jongerenwerkers van De Stuw hebben op woensdagavond 15 maart de jacht geopend op jeugd uit Slagharen en omstreken. In samenwerking met Sportservice Groep, Gewoon Gezond Slagharen, Attractie- en Vakantiepark Slagharen en Politie en Handhaving organiseerden zij daar namelijk het spel ´Jachtseizoen´.

´Jachtseizoen´ is een activiteit, gebaseerd op het populaire programma Jachtseizoen, waarbij groepjes kinderen en jongeren uit handen moeten zien te blijven van politie en handhaving. Dit bleek niet makkelijk, de agenten en handhavers hebben namelijk alles uit de kast gehaald om de jongeren te pakken te krijgen. Zij gingen niet alleen rennend achter de jeugd aan, ook op de fiets en zelfs in de politieauto werden de kinderen en jongeren achtervolgd – én gepakt.

‘De activiteit ´Jachtseizoen´ doet het altijd goed onder jongeren. Voor het tweede jaar op rij werd het spel georganiseerd in het attractiepark. En dat blijkt een groot succes! De aanmeldingen stroomden binnen en na een dag zat de groep al zo goed als vol ’, zegt Sylke Schoemaker. Sylke is jongerenwerker bij De Stuw en een van de organisatoren van het evenement. De jongeren helpen zelf ook graag mee met de activiteit, vertelt Sylke: ´op de avond zelf waren er ook een aantal jongeren die geholpen hebben met de organisatie. Zij vormden het ‘meldpunt’ waar gepakte jongeren zich moesten melden.’ Ook jongerenwerker Bram van Bessen van De Stuw was die avond aanwezig: ’Door een toffe samenwerking met onder meer het attractiepark, Sportservice Groep en Gewoon Gezond Slagharen hebben we veel jongeren met blije en bezweette gezichten naar huis gestuurd!’. 

De ouders van de deelnemers zijn enthousiast over de activiteit. ‘Ik hoorde enthousiaste verhalen! Top georganiseerd,’ aldus een moeder van een van de deelnemers. Ook de politie en handhavers zien de overduidelijke meerwaarde van een activiteit als ‘Jachtseizoen’. ‘Wij vinden het leuk en waardevol om op een positieve, laagdrempelige manier met kinderen en jongeren in contact te zijn. Juist door aan te sluiten bij een activiteit als ‘Jachtseizoen’ bouwen we contacten op met kinderen en jongeren en hopen we de drempel om op ons af te stappen lager te maken!’, zegt handhaver Britt Strijker.

Of er volgend jaar weer een editie van ‘Jachtseizoen’ in Slagharen gaat plaatsvinden? ‘Na de activiteit hebben we kort nagepraat met de samenwerkingspartners. Alle partners waren enorm enthousiast en zien het zitten om dit volgend jaar weer te organiseren,’ zegt Sylke.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding