Afbeelding
G. Brokelman

Kunstwerken van afval Slagharen

vr 17 maart 2023 Hardenberg

Donderdag 16 en vrijdag 17 maart gingen groepen van 1 tot en met 8 aan de slag om Slagharen te ontdoen van zwerfafval. Voor de 21e keer hielpen meer dan 400 leerlingen van drie basisscholen rbs De Kwinkslag, obs De Regenboog en sbo De Vonder en leerlingen van de bso Welleswijs en Kinderopvang Kids & You uit Slagharen mee aan deze actie.

Er werd toch wel heel veel afval verzameld. Veel kinderen vertelden ook dat er wel heel veel rommel van het carnaval lag. Vrijdag 17 maart kwam wethouder ten Kate om een gesprek te hebben met de leerlingen en wenste hen heel veel succes toe. Na afloop werden de kinderen dik en dubbel in de watten gelegd door traktaties van de Wensstichting Vechtdal, Jumbo Slagharen en Dorpsbelang Slagharen. Al met al een groot succes. “Volgend jaar doen we weer mee Hillie”,  hoorde Hillie Waning van veel kinderen. Al met al een groot succes.

Hillie: “In 1999 ben ik begonnen toe ik in de werkgroep Wonen en Woonomgeving zat en voorstelde om met kinderen zwerfafval te verzamelen. In 2016 ben ik na 20 jaar gestopt en vorig jaar werd ik benaderd door Plaatselijk Belang Slagharen of ik mee wilde helpen met zwerfafval te rapen. Voor school was het te korte tijd. Zelfs de alle kleintjes helpen mee. En nu na 20 jaar dacht ik een happening van te maken door een kunstwerk te ontwerpen van afval.”

Kunstwerk van afval

Leerlingen van De Kwinkslag en De Regenboog maakten een kunstwerk van afval. Het raamwerk is gemaakt door cliënten van DJI Veldzicht uit Balkbrug. Deze kunstwerken worden weer tentoongesteld in de maanden april/mei in het gemeentehuis Hardenberg te Hardenberg. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding