Afbeelding
G. Brokelman

Open dag Brandweer post Slagharen

za 18 maart 2023 Hardenberg

Zaterdag 18 maart was er een open dag bij de brandweerpost Slagharen. Dit naar aanleiding van de in 2022 opgeleverde verbouwde kazerne. De inwoners van Slagharen en omstreken werden op deze manier de mogelijkheid geboden om te kijken wat het brandweerwezen inhoud.

De brandweer heeft veel taken. Denk hierbij aan brand, (water)ongevallen, stormschade, dieren in nood/mestput, maar ook IBGS (incidentbestrijding gevaarlijke stoffen). De kazerne van Slagharen heeft een mooie metamorfose ondergaan. Door de extra ruimte die er is bijgebouwd is er op de benedenverdieping een nieuwe kleedruimte en magazijn gerealiseerd. 

Op de eerste verdieping is achter de gerenoveerde kantine een nieuwe instructieruimte bij gekomen. Op de open dag was er voor jong en oud wat te beleven. Zo werden er verschillende demonstraties gegeven in bevrijdingstechnieken die zich bij een eventueel ongeval zouden kunnen voordoen.

Ook was er een rookcontainer aanwezig waarin de bezoekers konden ervaren hoe het is om in een ruimte vol rook te zijn en dan proberen om een veilige vluchtweg naar buiten te vinden. 

Voor de kleinste bezoekers was er een leuk blusspel waarbij ze met behulp van een hogedrukspuit een brandweermannetje zo snel als mogelijk naar boven moest zien te krijgen. Verder konden de bezoekers een rondleiding door de kazerne lopen en de uitgestalde tankautospuit bekijken. 

Al met al was het een zeer geslaagde en druk bezochte dag!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding