De kleppersjoelers met hun gewonnen bekers met linksvoor Nick Overweg (regiokampioen Jeugd) en linksachter Derkjan Welleweerd (regiokampioen H-klasse).
De kleppersjoelers met hun gewonnen bekers met linksvoor Nick Overweg (regiokampioen Jeugd) en linksachter Derkjan Welleweerd (regiokampioen H-klasse). eigen foto

Derkjan Welleweerd en Nick Overweg regiokampioen sjoelen

zo 12 maart 2023 Hardenberg

Twaalf leden van sjoelvereniging de Kleppersjoelers uit Hardenberg hebben meegedaan aan het regiokampioenschap sjoelen. Maar liefst negen sjoelers behaalden een podiumplek. Twee leden behaalden in hun klasse zelfs de eerste plaats. Derkjan Welleweerd is regiokampioen Oost geworden in de H-klasse. Hij sjoelde een gemiddelde score van 114,08. Door dit mooie resultaat promoveert hij naar de G-klasse. Ook jeugdlid Nick Overweg werd regiokampioen. Hij sjoelde een zeer fraai gemiddelde van 122,23 en won hiermee de jeugdklasse.

Ook andere sjoelers van de Kleppersjoelers uit Hardenberg behaalden podiumplaatsen. Zo behaalden Jorn Tolsma (gemiddeld 97,88 jeugdklasse), Ellie Nijland (gemiddeld 116,28 G-klasse), Herman Brokelman (gemiddeld 118,90 E-klasse) en Marissa Tolsma (gemiddeld 131,30 Hoofdklasse Dames) allemaal een derde plaats. Tweede plaatsen waren er voor Dinie Veen (gemiddeld 116,73 G-klasse), Lambert Veen (gemiddeld 124,23 F-klasse en Wim Kiwiet (gemiddeld 140,43 Hoofdklasse Heren).

Veel leden van de Kleppersjoelers kwalificeerden zich voor het Nederlands Kampioenschap sjoelen in Barneveld op 15 april 2023. Zij gaan die dag proberen de Nederlandse titel in de wacht te slepen.