Afbeelding

“Trekkershutten bij De Wingerd voorzien in behoefte”

vr 10 maart 2023 Hardenberg

Het college van burgemeester en wethouders in de gemeente Hardenberg heeft dinsdag 7 maart ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan Bruchterveld. Dit plan, dat binnenkort ter inzage wordt gelegd, maakt de plaatsing van 6 trekkershutten op het recreatieterrein Boerderij De Wingerd aan de Broekdijk mogelijk. 

De trekkershutten zijn geschikt voor maximaal 2 personen per hut. Voor iedere nieuwe trekkershut wordt op het terrein een extra parkeerplaats aangelegd. 

Mooie aanvulling

Volgens het college vormen de bijzondere trekkershutten een goede aanvulling op de bestaande verblijfsrecreatieve voorzieningen in de gemeente en voorzien de hutten in een behoefte. Er is vraag van met name fietsers en wandelaars om kort te overnachten.

De initiatiefnemers willen bijzondere trekkershutten neerzetten in een besloten en natuurrijke sfeer en de trekkershutten zijn volledig energieneutraal. Het terrein waar de trekkershutten komen te staan is reeds omgeven door beplanting en zodoende niet zichtbaar vanuit de omgeving.

Om de kleinschaligheid van het recreatieterrein te waarborgen en te zorgen dat er geen onaanvaardbare overlast ontstaat voor de omgeving vervalt met de plaatsing van de trekkershutten voor De Wingerd de planologische mogelijkheid om 15 kampeermiddelen te plaatsen. De recreatieve druk zal daardoor per saldo niet toenemen.