Komt u in aanmerking voor TONK?
Komt u in aanmerking voor TONK? De Toren

Meer steun voor Sociaal Raadslieden

vr 10 maart 2023 Hardenberg

Vanwege een stijgend aantal hulpvragen en de complexiteit daarvan is uitbreiding van de capaciteit en kwaliteit van Stichting Bureau Sociaal Raadslieden in Hardenberg hard nodig. Tot die slotsom zijn b&w van Hardenberg na onderzoek gekomen. Het college heeft dan ook besloten tot optimalisering van de rechtsbescherming en Bureau Sociaal Raadslieden extra subsidie te geven van 72.000 euro per jaar. Vooralsnog alleen voor de jaren 2023 tot en met 2025.

Volgens de stichting wordt er in toenemende mate een beroep op haar diensten gedaan. Zo werden in het vierde kwartaal van 2022 maar liefst 301 hulpvragen gesteld tegen 180 een jaar eerder. 

 De Stichting Bureau Sociaal Raadslieden geeft informatie en advies op het gebied van sociale zekerheid, arbeids- en ontslagzaken, juridische zaken en maatschappelijke zaken en gezondheidszorg. Daarnaast helpt het budgetteam inwoners de financiĆ«n op orde te krijgen. De stichting is een erkend toeslagenservicepunt van de belastingdienst. De stichting werkt met vrijwilligers, vaak met een verleden op betreffend vakgebied, die worden aangestuurd door enkele professionele krachten.