Afbeelding
De Toren

Gemeente investeert in ‘groene schoolpleinen’

vr 10 maart 2023 Hardenberg

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg hebben dinsdag 7 maart een subsidieregeling gezonde schoolpleinen vastgesteld. De regeling treedt na de bekendmaking met terugwerkende kracht in werking tot 1 maart 2023. Zowel basisscholen als scholen voor voortgezet onderwijs kunnen gebruikmaken van de gemeentelijke regeling. 

Met de instelling van de subsidieregeling hoopt de gemeente dat ongeveer de helft van alle scholen in de gemeente over vier jaar een gezond en groen schoolplein hebben of bezig zijn, die te realiseren. Volgens de gemeente speelt groen een belangrijke rol bij de cognitieve, motorische en sociale ontwikkeling van kinderen, is een groen schoolplein een onmisbaar onderdeel van een gezonde schoolomgeving en draagt het onder meer ook bij aan bewustwording rond het thema klimaatverandering en biodiversiteit. 

De subsidieregeling is ontwikkeld in samenspraak met verschillende instanties als De Koppel en Natuur en Milieu Overijssel en met de gezonde school-consulent van de GGD. Vooruitlopend op de vaststelling van de regeling is de concept regeling al met de scholen gedeeld tijdens en na een startbijeenkomst op 31 januari 2023.