Afbeelding

Weet u iets te vertellen over schoenmaker Wim?

vr 10 maart 2023 Ommen

Wim van Kesteren is al ruim 60 jaar schoenmaker in Ommen. Nog dagelijks voert hij reparaties uit aan schoenen, tassen, riemen en andere lederwaren. Zijn klanten leveren hun te repareren schoenen in bij Wijnhof aan de Varsenerstraat in Ommen en kunnen ze een aantal dagen later daar ook weer ophalen.

Als 16-jarige jongen begon Wim -na een opleiding in Borculo- in de zaak van zijn vader, ook een Wim van Kesteren. Wim begon in de zaak op Brugstraat 5, verhuisde naar Kerkplein 6 en is inmiddels gevestigd aan de Walstraat. Tot op de dag van vandaag heeft Wim, inmiddels 76 jaar, nog steeds plezier in zijn reparatiewerk.

In deze 60 jaar ambachtswerk heeft Wim ook een schoenen- en sportwinkel gedreven. Een familiebedrijf dat bij veel mensen in Ommen en omgeving bekend was: Van Kesteren Schoenen en Sport. Twintig jaar geleden kwam er een einde aan deze winkel, omdat er geen opvolger was. Maar Wim bleef doorgaan met reparaties.

Omdat Wim al 60 jaar het ambacht uitvoert en er een familiebedrijf is geweest dat 123 jaar heeft bestaan, heeft dochter Marjon Mellema het plan gevat om dit uit te werken in een familieverhaal. In de tijd dat Van Kesteren Schoenen en Sport een begrip was in Ommen, was Marjon zelf nog een kind en kijkt dus door kinderogen terug op het bedrijf. Om het juiste beeld te vormen over het familiebedrijf hoort ze graag verhalen van anderen. Graag hoort ze van u wat uw ervaring is met Schoenmaker Wim en het familiebedrijf Van Kesteren. Zijn er leuke herinneringen? Zijn er anekdotes?

Deze kunnen gemaild worden naar herinneringvankesteren@gmail.com en wie weet worden deze herinneringen meegenomen in het familieverhaal