Afbeelding
G. Brokelman

NLdoet gezellige én nuttige dag bij het Heuveltjesbosbad

zo 12 maart 2023 Hardenberg

Zaterdag 11 maart stond Nederland in het teken van NLdoet, de nationale vrijwilligersdag. En dat merkten ze bij het Heuveltjesbosbad in Balkbrug maar al te goed. Daar kwam een gezellige club mensen naar het zwembad om samen een aantal klussen te klaren voor het komende zwemseizoen. “We zijn blij met alle inzet van de vrijwilligers. Samen maken we er nog steeds het mooiste bad van Nederland van. Iets waar ik erg trots op ben”, aldus voorzitter Herman Groenewold.

Zaterdagmiddag 29 april gaat het Heuveltjesbosbad in Balkbrug weer open, maar voordat het zover is moet er nog veel gebeuren. Maar dankzij de enthousiaste groep mensen die op de NLdoet klusdag de handen flink uit de mouwen heeft gestoken, is de to do lijst al een stuk kleiner. “En daar zijn wij ontzettend blij mee. Dat er zo’n 20 personen, jong en oud, hun steentje vandaag hebben bijgedragen aan het klaarmaken van het zwembad, de gebouwen en het terrein. We zijn flink opgeschoten”, zegt manager Nathanja van der Bunt.

Opmerkelijke klus 

De vrijwilligersdag begon op het terrein van het zwembad met een opmerkelijke klus. Het gehele terrein inclusief de baden waren bedekt onder een redelijke laag sneeuw en om goed en veilig aan de slag te gaan moest er eerst sneeuw worden geschoven. Nadat het zonnetje doorbrak werd het gehele hoofdgebouw opnieuw in de beits gezet en heeft het gebouw binnen een flinke schoonmaakbeurt ondergaan.

Daarnaast zijn er tenten opgezet in het instructiebad, zodat de vloeren gecoat kunnen worden. “Hierdoor kunnen we droog aan het werk de komende tijd, maar laten we hopen dat het weer ook beter wordt”, aldus Nathanja.

Na een lekkere lunch werden ook enkele andere dingen aangepakt waaronder wat technische klusjes en het ruimen van blad. “Er zijn zoveel verschillende werkzaamheden tijdens de periode naar aanloop van het nieuwe seizoen. Zo is er altijd wel iets te doen wat iemand kan oppakken. Des te leuker is het dan te horen, dat mensen aangeven eens vaker te willen helpen”, laat Nathanja enthousiast weten.

Vrijwilligers zijn goud waard

“Heb jij ook wat vrije uurtjes over in de week, eens in de twee weken of per maand? Kom gerust een keertje helpen bij het zwembad, zowel in het hoogseizoen als in de maanden dat het zwembad gesloten is.” Zo zijn er op 25 maart, 8 april en 22 april nog de klus(zater-)dagen. Tijdens de klusdagen is iedereen welkom, zonder aanmelding vooraf. Aanmelden als vrijwilliger, buiten de kluszaterdagen om, kan via de website www.heuveltjesbosbad.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding