Afbeelding

Geslaagde NLdoet dag voor Kotermeerstal

zo 12 maart 2023 Hardenberg

Een groep van circa 20 enthousiaste vrijwilligers was, in het kader van NLdoet, zaterdag 11 maart in park Kotermeerstal in Dedemsvaart aanwezig om de handen uit de mouwen te steken. Zij werden in verschillende teams ingedeeld om bomen en struiken in het park te planten. Het bestaande park Kotermeerstal krijgt voedselbos-achtige eigenschappen en wordt dan een voedselpark waar iedereen ‘de vruchten van zal kunnen plukken’. 

Het project ‘Voedselpark Kotermeerstal’ is een initiatief van de Werkgroep Biodiversiteit van de Stichting Buren Kotermeerstal Zuid. 

De eerste boom

De eerste boom werd geplant door de initiatiefnemers van het project Pierre Pennings en Wim Pranger. Er werden noten- en fruitbomen en bessenstruiken geplant in het park. Ook zijn er tal van kruidenplanten gezet op het ‘Kruideneiland’. Door de grote vraag op de NLdoet dag, was niet alle aanplant helaas aanwezig. De paardenkastanje bijvoorbeeld moet nog uit Italië komen. Maar al met al was het een geslaagde dag. De organisatie wil graag alle vrijwilligers bedanken voor zijn/haar steun, in welke vorm dan ook. 

Meer informatie

Meer informatie over het Voedselpark project is te vinden op de website www.kotermeerstalzuid.nl/project-voedselpark-kotermeerstal-start.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding