Afbeelding
G. Brokelman

Feestelijke afsluiting Vrouwenweek

za 11 maart 2023 Hardenberg

Als afsluiting van de Vrouwenweek was er zaterdag 11 maart een Vrouwenfeest met muziek, dans en hapjes bij de Stuw in Hardenberg.

Vanwege Internationale Vrouwendag was er in de gemeente Hardenberg van zondag 5 tot en met zaterdag 11 maart een Vrouwenweek. Tijdens deze week waren er op verschillende plekken in de gemeente allerlei activiteiten. 

Activiteiten

De Vrouwenweek begon in Bergentheim met een workshop hapjes maken. Andere activiteiten waren onder andere een Bingo bij het Uilennest in Hardenberg. Op woensdagmiddag 8 maart was er een drukbezochte markt in het LOC te Hardenberg, waar studenten van het Alfa College ook geld hebben ingezameld voor Giro 555 en Esther Scholten gaf een lezing over hoe zij weer is gaan leven. De gemeente had de verkiezing ‘Vrouw van het Jaar’ georganiseerd. Donderdag 9 maart was er soep met broodjes in de Buurtkamer aan de Bramerstraat in Hardenberg. Vrijdagmorgen 10 maart gaven Kari-Anne Menzo en haar moeder Marie een presentatie over Noorse kleding, Noorse hapjes en heimwee en toch een thuis gevonden in Dedemsvaart.

Gedeelde verhalen

Kortom de hele week zijn er ontmoetingen geweest tussen vrouwen uit verschillende culturen en is er veel geleerd van elkaar. De projectgroep kijkt terug op een mooie week met veel gedeelde verhalen. 

Organisatie

De volgende organisaties waren betrokken bij het organiseren van deze week: Vechtdalprojecten, de Stuw, de Bibliotheek, Taalpunt, Vluchtelingenwerk en het VrouwenNetwerkHardenberg