Afbeelding

Schoolzwemkampioenschappen kennen nieuwe start

zo 12 maart 2023 Hardenberg

Maar liefst 120 deelnemers verschenen er zaterdag 11 maart aan de start van de schoolzwemkampioenschappen die Dedemsvaart AC organiseerde in zwembad De Kiefer. Het zorgde voor een leuke sfeer, gespannen koppies, blije gezichten, mooie races en een uitgelaten stemming tijden de disco na afloop. De organisatie kijkt terug op een geslaagd evenement.

Na jaren werden er in Dedemsvaart weer schoolzwemkampioenschappen gehouden. Dat vergde een grote hoeveelheid organisatie, die voor een belangrijk deel op de schouders van Sandra Dijsselhof, maar vooral ook op die van Mariska en Jasper Harms kwam te liggen.

Maximum aantal deelnemers

De 120 deelnemers is het maximum wat het zwembad aankan. Er gold dan ook al enkele weken voor de wedstrijd een inschrijf-stop. Omdat er dit weekend geen wedstrijden waren voor de selectieleden van DedemsvaartAC kon een groot deel van deze zwemmers helpen om zwemmertjes naar de start te helpen of hen na hun race weer op te vangen.

Alle scholen aanwezig

Alle scholen van Dedemsvaart hadden een afvaardiging gestuurd. Te horen aan het geluid bij het voorstellen van de verschillende scholen, was de grootste afvaardiging die van de Regenboog.
De wedstrijd werd begonnen met een warming-up onder leiding van Michelle Zomerdijk. Het programma startte met een 50 vrij voor de oudste kinderen.

Aparte klasse voor leden van de zwemclub

De leden van DedemsvaartAC vormden een aparte klasse. Dat dit een rechtvaardige keus was, werd tijdens het zwemmen ook wel duidelijk. Het klasse-verschil met de niet-zwemmers was wel groot. Zo had iedereen kans om een medaille te verdienen. Na de pauze werd er verder gegaan met een afstand op de schoolslag.

Disco met DJ

Na de prijsuitreiking kon de ene helft van de kinderen een versnapering ophalen en de ander helft kon alvast deelnemen aan de disco. DJ Henri Vogelzang ging helemaal los. Halverwege werden de rollen omgedraaid. Dit feest eindigde met een mega-bommetje door alle kinderen. Al met al kon de organisatie terugkijken op een geslaagd evenement. De kinderen kregen allemaal een oorkonde mee naar huis met de zwemtijden. Daarnaast ontvingen ze een goodybag met onder andere een vrijkaartje voor De Kiefer, De Slag of Zwembad Hattemat.

Aanmelden kan tot 25 maart via secretariaat@dedemsvaartac.nl. Hierin moeten voornaam en achternaam van het kind, naam van de school en groep vermeld worden.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding