Jacco stopt met de politiek

zo 5 maart 2023

Vervolg van voorpagina


Politieke uitingen

Op het moment van het schrijven van dit artikel geeft Jacco aan dat hij niets meer gaat doen in de politiek. Het is de manier waarop de politiek nu geuit wordt en de verschillende tegenstelling in de politiek waaraanJacco zich stoort. "Als de politiek gaat over waarheden en dat we het dan niet met elkaar eens zijn, dat vind ik niet erg. Maar de politiek is ‘hard' en bevat onwaarheden. Het gaat mij om al die onwaarheden die verspreid worden, ook misschien wel door mijn eigen partij. Dit gebeurt landelijk en lokaal. Dit doet mij veel verdriet, daarom haak ik af. Als het weer kan gaan over de waarheid en het ‘goede doen'. Dan zal ik denk ik weer open staan voor de politiek”, laat Jacco weten.


Hardenberg ‘echt’ op de kaart zetten

Op de vraag wat zou je graag veranderd zien in Hardenberg antwoordt Jacco het volgende: “Ik denk dat Hardenberg echt potentie heeft op een aantal gebieden die nu belangrijk zijn zoals de landbouwsector, duurzaamheid en de manier waarop we woningen bouwen. Als we alle kennis die we nu hebben in Hardenberg versterken met onderwijs dan kunnen we Hardenberg ‘echt’ op de kaart zetten. Dit gun ik Hardenberg meer dan de associatie met Edwin Evers”. 


Bijzondere periode

“Ik heb een leuke en bijzondere periode gehad. Als eenmansfractie heb ik wel het idee dat ik gehoord ben. Met een goed verhaal kom je een heel eind. Ik heb de afgelopen elf jaar veel geleerd. Ik heb onder andere geleerd dat je met overtuiging en samenwerken veel kunt bereiken. Dat verschillende denkbeelden een weg kunnen vinden om toch met elkaar het goede te doen”, eindigt Jacco het gesprek. 


Dinsdag 14 maart neemt Jacco afscheid van de raad tijdens de raadsvergadering in Hardenberg.