Het team van Helpgewoon Hardenberg.
Het team van Helpgewoon Hardenberg.

Jubileum Helpgewoon Hardenberg

di 7 maart 2023

Halverwege het jaar 2016 heeft een groep vrouwen in Hardenberg besloten dat ze het roer om wilden gooien. Zij werkten al jaren als huishoudelijke hulp en nu werden hun lonen verlaagd en zij kregen ook nog minder uren. Zij zochten naar een manier om anders te gaan werken en hoorden over Helpgewoon.

Helpgewoon is een netwerk van werknemerscoöperaties, waarin mensen zelfsturend en kleinschalig werken, met passie hun vak uitoefenen, eigen regie hebben, in hun kracht staan en met volle aandacht te werk gaan. Coöperaties die als sociale ondernemingen willen zorgen voor betere arbeidsvoorwaarden voor hun leden en een prettige werkplek. Na contact met Helpgewoon werd de coöperatie opgericht op 28 juli 2017 en schreef de coöperatie in op de aanbesteding van de gemeente Hardenberg. Dat had heel wat voeten in de aarde en het werd een spannende periode, die veel tijd en aandacht heeft gevraagd van de eerste leden en van Helpgewoon Nederland als begeleider van de nieuwe coöperatie Helpgewoon Thuiszorg Hardenberg. Maar het lukte: de start met 9 coöperatieleden en hun vaste cliënten vond plaats begin 2018! Inmiddels zijn we 5 jaar verder en is de coöperatie gegroeid naar 16 leden, 5 oproepkrachten en 130 cliënten.De cliënten zijn tevreden met de vaste hulpen die zij hebben. Niet iedere week een ander gezicht, maar een vertrouwde hulp die precies weet wat hun cliënten fijn vinden. En een gezellig praatje met elkaar maken, ook om goed te kunnen kijken hoe het gaat. Mensen wonen immers steeds langer thuis met een hogere leeftijd en dan is het fijn dat de hulp meekijkt hoe het gaat. Iedereen die op zoek is naar particuliere hulp in huis of een indicatie vanuit de gemeente heeft kan huishoudelijke hulp ontvangen. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden,


Voor algemene informatie, vragen of een vrijblijvend gesprek kun je contact met ons opnemen.

thuiszorg-hardenberg@helpgewoon.nl of telefonisch 06 – 10103694. Helpgewoon Thuiszorg Hardenberg hoopt dat dit nog lang door mag gaan! We zijn nog steeds groeiende en op zoek naar nieuwe collega's / vakantiekrachten.

Team Helpgewoon Hardenberg